Hirdessen itt

A buzi Macron megfenyegette Kelet-Európát

Macron az uniós támogatások megvonásával fenyegette meg azokat, akik nem veszik ki a részüket a szolidaritásból.
Mindegyik uniós tagállam hozzátett valamit Európa egységéhez, nincs megosztottság a régi és új tagállamok között – mondta Emma­nuel Macron francia elnök Pozsonyban. A nap mondata mégis a szlovák államfőé, Andrej Kiskáé volt, aki közölte: az EU nem a probléma, hanem a megoldás.

Össze kell fognunk, mert csak közösen tudjuk megoldani közös problémáinkat, mint például a migrációt – közölte Kiska pénteken, miután találkozott Macronnal, akivel az EU és a térség jövőjéről egyeztetett. A szlovák elnök biztosította kollégáját, hogy Szlovákia számára létfontosságú az EU-tagság, amely egy és egységes és egy „fantasztikus projekt”. Az unió nem a probléma, hanem a megoldás – mondta. Hozzátette: már csak azért is fontos az összefogás, mert „más nagyhatalmak szívesen látnának minket széttagoltan”.

Macron ugyancsak az egységet éltette, mondván, az EU minden tagállamával egyezségre jutva lehet előrelépni, s bár sokan beszélnek megosztottságról a régi és új tagállamok között, szerinte ez nincs így, hiszen mindegyik tagállam hozzátett valamit Európa újraegyesítéséhez, ami az elkötelezettség bizonyítéka. Európa nemcsak földrajz, hanem egy ambíció is – mondta. Megdicsérte Szlovákiát is, az EU magjához tartozónak nevezte. A francia államfő szlovákiai látogatásával kezdte meg egyébként első, térségben tett körútját, ami kapcsán Kiska külön örömét fejezte ki, ahogy Macron is közölte, „nagyon sok minden összeköti” a két országot. Macron Peter Pellegrini szlovák kormányfővel is találkozott, ezt követően a nacionalizmus ellen az erkölcsi ellehetetlenítés helyett az érvek ütköztetésének módszerét javasolta. Visszautasította ugyanakkor a Brüsszelt Moszkvához hasonlító hangokat.

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

Magyari üzenete…
Ti fosztottátok ki Afrikát, úgy hogy ne pofázz te tetevedék!!!