A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nőttek a német gyáripari megrendelések augusztusban

Elemzői várakozásokat jócskán meghaladó mértékben nőttek a német gyáripari megrendelések augusztusban.
A német statisztikai hivatal (Destatis) pénteken azt közölte, hogy szezonális és naptári hatással kiigazítva augusztusban 2 százalékkal nőtt a német gyáripari megrendelések volumene az előző havihoz képest.

Elemzők szerényebb, 0,5 százalékos bővülést vártak a júliusi 0,9 százalékos csökkenés után.

Éves összevetésben 3,1 százalékkal nőttek a német gyáripari megrendelések augusztusban az előző hónapban mért 2,9 százalékos emelkedés után. Elemzők 3 százalékos csökkenésre számítottak.

Augusztusban a belföldi megrendelések 2,9 százalékkal csökkentek, a külföldiek ugyanakkor 5,8 százalékkal nőttek az előző hónaphoz viszonyítva. Az euróövezeti országokból feladott  új megrendelések 2,2 százalékkal mérséklődtek, a világ többi részéről érkezők viszont 11,1 százalékkal nőttek júliushoz viszonyítva.

A félkész termékeket gyártó német vállalatok megrendelései 0,1 százalékkal csökkentek, a termelőeszközöket gyártó vállalatokéi ugyanakkor 3,4 százalékkal nőttek júliushoz képest, míg a fogyasztási cikkek termelői 2,1 százalékos bővülésről számoltak be.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések