Hirdessen itt

Merkel a szakadék szélén! Megindították a támadást az ellenfelei

Ang­ela Mer­kel párt­ján belül egyre na­gyobb a kan­cel­lár el­leni el­len­ál­lás. Mer­kel bi­zal­ma­sá­nak el­tá­vo­lí­tása a frak­ció­ve­ze­tői poszt­ról csak az első lépés volt, a de­cem­beri tiszt­újító kong­resszu­son vég­leg meg­buk­hat, már két ki­hí­vója is akadt.
Bár még több mint két hónap van hátra a CDU pártkongresszusáig, ketten máris bejelentkeztek, hogy szívesen átvennék a pártvezetői pozíciót. Angela Merkel 19 éve vezeti a Német Kereszténydemokrata Uniót, és szerinte elengedhetetlen, hogy a kormányzó párt vezetője és a kancellár egy és ugyanaz a személy legyen. Vagyis, ha mégsem őt szavaznák meg decemberben pártvezetőnek, akkor feltehetően a kancellári pozícióról is lemondana.

A következő kongresszus tehát sorsdöntő lesz a Mutti számára…

Merkel egyik ellenfelét Andreas Ritzenhoffnak hívják. A 61 éves üzletember még csak januárban lépett be a pártba, és elmondása szerint friss lendületet és gondolkodást hozna a CDU-ba, ha ő vezethetné azt. Ritzenhoff előtt egy héttel már Jan-Phillip Knoop is bejelentkezett ellenfélként. A mindössze 26 éves berlini szintén friss szellemiséget ígér, és szerinte vissza kell térnie a kereszténydemokrata pártnak a régi értékeihez, és nem szabad elfelejteniük, hogy ők végső soron egy néppárt.

Nem csoda, hogy Angela Merkel körül fogy a levegő párton belül is. A CDU ugyanis emberemlékezet óta nem volt olyan népszerűtlen, mint napjainkban, ráadásul az ellenzék ott liheg már a nyakukban. A főként a migrációs politikája miatt népszerűtlenné vált Merkel magával rántotta pártját is, és a legfrissebb felérések szerint már csak 26 százalékot kapnának egy most vasárnap esedékes választáson.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések