A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Merkel megbukot, Macron Megbukik, Juncker Megbukik!

Angela Merkel hétfőn sajtóértekezleten jelentette be, 18 év után távozik a párt éléről, utódát a jobbközép párt december elején, Hamburgban esedékes kongresszusán választják meg. 
Merkel önkritikusan beszélt sajtótájékoztatóján. Elmondta, a két héttel korábbi bajorországi és a vasárnapi hesseni választás eredménye kiábrándító. Ezeken a CSU, illetve a CDU tíz százaléknál is nagyobb visszaesést könyvelhetett el. Mint fogalmazott, eljött az ideje annak, hogy új fejezet kezdődjék a párt életében.

„Nem kancellárnak születtem” – hangoztatta.

Macron támogatottsága minden eddiginél mélyebbre került a sorozatos botrányai miatt. A még most Franciaországot vezető politikus előre menekülne, de egyre inkább úgy tűnik, nem hogy Európa vezetője lehet, de az is előfordulhat, hogy idő előtt megbukik saját hazájában is.

Az isiászos junkert senki sem veszi komolyan már most sem. Szerencsére bejelentette, hogy nem folytatja az Európa Parlamenti választások után.

Nyíltan ki lehet mondani, hogy azok, akik Európát az elmúlt években irányították megbuktak és ez a migrációs politikájuknak köszönhető. Liberális oldalon nem is látni senkit, aki a helyükre léphetne. Egyre inkább úgy tűnik, hogy májustól Orbán Viktor és Matteo Salvini irányíthatja az Európai Uniót.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések