A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Maros-menti kastélyok - egész napos rendezvény a Magyarság Házában

Útikalauz magyaroknak - Maros-menti kastélyok címmel egész napos rendezvény várja pénteken a látogatókat a Magyarság Házában, Budapesten - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.
Csibi Krisztina, a Magyarság Háza igazgatója elmondta: délelőtt Mesebölcső címmel székely népmeséket hallhatnak a legfiatalabbak Csernik Szende előadásában. Az esemény fő programja pedig délután Margittai Gábor és Major Anita Tiltott kastélyok - Erdélyi történelmi családok a jóvátétel útvesztőjében című kötetének bemutatója és a könyvhöz kapcsolódó vándorkiállítás megnyitója lesz. Ezt követően a közönség megtekintheti a szerzőpáros Tiltott kastélyok - Marosvécsi Kemények című legújabb dokumentumfilmjét is. A film alapján beszélgetést rendeznek Kemény Jánosról és az Erdélyi Helikonról. A közönség egyebek mellett érdekességeket tudhat meg a marosvécsi Kemény-várkastély és az Erdélyi Helikon izgalmas történetéről is  - tette hozzá.

Csibi Krisztina elmondta azt is, hogy az estig tartó programok között a Hazajáró című turisztikai-honismereti magazinműsor stábjával is találkozhat a közönség. Este pedig Marosi ízek címmel süteménykóstolásra várják a látogatókat.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések