A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyar Atlantisz? Döbbenetes ősi romok heverhetnek a Balaton mélyén!

Római és bronzkori épületmaradványok vannak a Balatonban.
Ez még nem minden…

Egyes kutatások során már korábban is találtak Sajkod közelében rejtett utakat, és elsüllyedt szigetmaradványokat.

A Balaton mélye tehát több kutatás eredménye szerint is számtalan titkot rejt, köztük kincseket és épületmaradványokat is. Ezekről rengeteg említést tesznek bizonyos könyvek is és más kutatások, régészeti feltárások.

A legtöbb komolyabb feltárásra azonban soha nem jutott érdekes módon pénz, talán nem véletlenül. Találtak olyan kerámia darabokat is, melyek a bronzkorból származtak.

Sajkodnál és Szándónál a búvárrégészek régen megpróbálták feltérképezni, mit rejt a mélység. Ekkor találtak a mederben olyan régi útmaradványokat, melyek hosszan kanyarogtak a semmibe.

A tó vízszintje egyes korszakokban változott, így belátható, hogy rengeteg rejtett múltbéli “emlék” lehet a víz alatt jelenleg, még ősi városok is.

Balatonalmádi és Örményes közelében például római kora épületegyüttesek romjait rejti a víz.

A történészek szerint akkoriban római előkelőségek egyik kedvelt helye volt a magyar tenger. hatalmas villákat építettek, igazi fejedelmek, gazdag arisztokraták éltek a területen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések