Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Körtés-csokis felfújt: nem kell félned, hogy összeesik a tészta

A legendás szuflé vagy felfújt kevésbé nehéz, mint gondolnád, csak figyelj egy-két dologra az elkészítés során.
A felfújt, vagyis a szuflé a franciák nagy kedvence. Elegáns, könnyed, csupa csokoládé, aminek senki nem tud ellenállni. Akkor az igazi, ha a belseje kicsit folyós marad. Egyik titka, hogy nagyon keményre verd fel a tojáshabot.

Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg étcsoki
12 db porcukor
10 dkg vaj
4 db körte
3 db tojás
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál liszt
1 csipet só

Elkészítés:

A csokit vágd kisebb darabokra, és a vajjal vízgőz fölött olvaszd meg. Hagyd kihűlni, majd keverd hozzá a tojássárgákat. A porcukrot vegyítsd a liszttel, a kakaóval és a sóval, és szitáld bele a csokis masszába. Keverd simára, majd óvatosan dolgozd bele a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Kisebb hőálló edénykéket kenj ki kevés vajjal, szórj meg liszttel, majd mindegyiket a feléig töltsd meg masszával. Rakd bele a körtét. Körülbelül 15 percig süsd, és már lehet is tálalni. A legfinomabb vaníliafagylalttal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések