A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ifjúsági olimpia: csoportelső a női 3x3-as kosárlabda-válogatott

A magyar női 3x3-as kosárlabda-válogatott két győzelmet aratott az ifjúsági olimpia negyedik versenynapján és így hibátlan szerepléssel vívta ki helyét a negyeddöntőben. 
Nemcsak csoportelsőként, de veretlenül jutott be a negyeddöntőbe a 3x3-as női kosárcsapat. A mieink Németországot 20-9-re, Romániát 20-11-re győzték le és így hibátlan teljesítménnyel kvalifikálták magukat a legjobb 8 közé. 

A Hajós Artúr, Stréli Bence strandröplabda-kettős ezúttal egy monacói páros ellen lépett pályára Buenos Airesben és a magyar kettős 21:5-ös és 21:14-es szettben múlta felül aktuális ellenfelét és így továbbra is veretlenül áll. Győzelmükkel Hajósék már biztosan megnyerték a csoportjukat és bejutottak a negyeddöntőbe. 

Felemás napot zártak a strandkézilabda-válogatottjaink. A hölgyek a nap első meccsén 2:0-ra legyőzték Paraguayt, a házigazda Argentínától viszont szétlövésben kikaptak. A vereség ellenére is nagy az esély a csapat elődöntőbe jutására. 

A férfiak Portugáliától egy szoros és egy simább szettben kaptak ki, majd ami nagyobb baj, hogy Horvátországtól is kikaptak és így hiába jutottak veretlenül tovább a csoportjukból jelenleg az ötödik helyen állnak a középdöntőben. 

A Ferenczi Nikolettet és Kiss Gergelyt soraiban tudó MIX Europe 4 nevű csapat a 4. helyen zárt a triatlonban a nemzetközi vegyes váltók versenyében. 

Milák Kristóf 50 méteres pillangóúszásban úszott döntőt a mai napon, az ifi olimpia kétszeres bajnoka azonban ezúttal lemaradt az éremről és a hetedik helyen zárt. Milák holnap javíthat mivel döntőbe jutott 100 gyorson is. 

Az úszók közül Kalmár Ákos szállította a versenynap legjobb magyar eredményét. A 18 éves úszó 800 gyorson végig harcban volt a dobogóért, végül azonban hat tizedmásodperccel leszorult a pódiumról. 

Női 100 pillangón Barócsai Petra a középdöntőben, Berecz Bianka az elődöntőben búcsúzott az 50 mellen induló Böhm Sebestyén szintén nem jutott döntőbe. 

Elkezdték szereplésüket az atléták is: Molnár Janka futamgyőzelmet aratott 400 méteren amellyel a nap hatodik legjobb eredményét érte el. Vasárnap rendeznek még egy kört a versenyszámban és az olimpia végeredménye a két futás idejének átlagából alakul ki. Hasonló lebonyolításban zajlik a rúdugrás itt, Gebauer Maja szintén hatodikként zárta a mai napot, 365 centiméterrel. A 100 gáton induló Bacsa Fanni a 17. legjobb időt futotta az első körben.

A legnagyobb esélye az éremszerzésre jelenleg Endrész Klaudiának van. A dunaújvárosi távolugró 605 centimétert teljesített a mai napon és így féltávnál a második helyen áll. 

Arról már a nap folyamán beszámoltunk, hogy Pekler Zalán  aranyérmet szerzett a légpuskások 10 méteres vegyespáros versenyszámában. Ez a siker hivatalosan nem számít bele az éremtáblázatba. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések