Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gesztenyekrémmel töltött csokitorta: nemcsak szép, finom is

A gesztenyés csokitorta alapja hihetetlenül lágy, a krém pedig ellenállhatatlan.
Ez a torta triplán csokis! Jócskán kerül a tésztába, és a tetejére is máz, valamint dekoráció formájában. Könnyed gesztenyés krémmel töltve igazán ellenállhatatlan. Bármilyen alkalomra megsütheted, szülinapra, évfordulóra, de akár családi ebédre is. Ha teheted, a gesztenyepürét is saját magad készítsd el. 

Hozzávalók 16 szelethez:

Tésztához
15 dkg liszt
15 dkg porcukor
10 dkg étcsokoládé
2 db tojás
2 evőkanál kakaó
2 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet sóétolaj

Krémhez
25 dkg gesztenyemassza
20 dkg vaj
15 dkg cukor
2.5 dl tej
2 db tojás
1 evőkanál rum

Mázhoz
10 dkg étcsoki
5 dkg vaj

Tetejére
5 dkg étcsoki

Elkészítés:

A lisztet vegyítsd a sütőporral, a kétféle cukorral, a kakaóval és a sóval. Az étcsokit olvaszd fel vízgőz felett, öntsd hozzá az olajat, és amikor kicsit hűl, keverd hozzá egyesével a tojásokat. Forgasd hozzá a lisztes keveréket, és dolgozd simára a masszát. Bélelj ki egy közepes tortaformát sütőpapírral, és egyengesd bele a tésztát. Tedd forró sütőbe, és süsd meg 160 fokon 20 perc alatt.

A krémhez a cukrot és a tojásokat keverd habosra, majd öntsd hozzá a tejet, és főzd sűrűre nyolc perc alatt. Amíg kihűl, a gesztenyét krumplinyomón törd át. A vajat dolgozd habosra, majd rakd hozzá a gesztenyét, és öntsd hozzá a rumot. Keverd tovább, végül rakd hozzá a tojásos keveréket.

A tésztát vágd két részre, és kend meg a krémmel. A tetejéről és az oldaláról se feledkezz meg. A vajat és a jó minőségű étcsokit olvaszd össze vízgőz felett, és gyorsan egyengesd a tésztára. Szórd meg csokidarával vagy reszelt csokival. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, hogy jól megdermedjen, és az ízek összeérjenek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések