Ki ne hagyd az egészséges és laktató édesburgonya-krémlevest! Átmelegít, nem hizlal, és finom!
A hűvösebb őszi napokon egy jó adag forró, krémes leves mindig jól jön. Az édesburgonya és a karfiol is szuperélelmiszer, tele vannak értékes összetevővel, feltuningolják a szervezetet, és kevés szénhidrát mellett is tartalmassá teszik az ételt. Sokszor ki lehet fogni akciósan az édesburgonyát, így kevés pénzből is kihozhatod.
Hozzávalók:
5 db édesburgonya
0.5 fej karfiol
2 dl tejszín
1 db vöröshagyma
1 db leveskocka
só
bors
Elkészítés:
Az édesburgonyát mosd meg, és vágd kisebb kockákra. A karfiolt szedd rózsáira, a hagymát pedig pucold meg. Öblítsd le, és rakd a zöldségeket egy lábosba a hagymával együtt, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen. Sózd, borsozd meg ízlés szerint, és morzsold bele a leveskockát. Főzd körülbelül 20 percig.
Ha a zöldségek megpuhulnak, pépesítsd botmixerrel. Nem baj, ha maradnak benne kisebb darabok. Mehet vissza a tűzre, öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze pár perc alatt. Tálaláskor sajt- vagy zöldségchipset, zöldhagymát is kínálhatsz hozzá.
0 Megjegyzések