A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felmentették a migránsok betörését megállítani próbáló magyar riporternőt

Bűncselekmény hiányában felmentette kedden a Kúria kolléganőnket, László Petrát, akit korábban garázdaság miatt első, majd másodfokon is elmarasztaltak a bíróságok, mert a vád szerint 2015 szeptemberében migránsokat rúgott meg Röszkén, amikor a tömegbe verődött illegális bevándorlók áttörtek Magyarország államhatárán.
A Kúria megítélése szerint operatőrünk nem követett el garázdaságot, igaz, a legfelsőbb bírói testület nem találta megalapozottnak a védelem érvélését sem, amely szerint László Petra jogos önvédelmi helyzetben volt, amikor a munkája közben elkezdtek felé tömegesen rohanni a migránsok.

László Petrát korábban a Szegedi Járásbíróság, majd a Szegedi Ítélőtábla is három év próbára bocsátotta, az ügy azért kerülhetett a Kúriára, mert másodfokon az ügyészség lényegesen több súlyosító körülmény miatt kérte kolléganőnk elmarasztalását. A Kúria kedden kihirdetett állásfoglalása szerint a garázdaság megvalósulásához szándékosság kell, illetve annak ismérve az is, hogy csak kirívó, a társadalomra nézve veszélyesnek minősülő cselekedetek esetén állapítható meg.

Bár a Röszkén történtek bejárták az egész világsajtót, a Kúria szerint kolléganőnk viselkedését nem az eset nyomán kialakult tömeghisztéria, hanem kizárólag az államhatáron történt tömegjelenetek fényében kell megítélni. Az ítélet szerint László Petra ugyan nem volt jogos védelmi helyzetben, de a bíróság elfogadta a védekezésének azt a részét, hogy komoly félelem uralkodott el rajta, amikor a migránsok áttörtek a határon, és elkezdtek özönleni felé.

A magyarországi balliberális sajtónak hosszú időre muníciót adott kolléganőnk története, sokáig nem tudott elhelyezkedni, miután addigi munkáltatója elbocsátotta. A világszintűre gründolt hisztéria ugyanakkor olyan következményekkel is járt, hogy mivel az állítólagos röszkei sértettek muszlimok voltak, László Petra fejére vérdíjat tűztek ki szélsőséges dzsihadisták, akik rendszeresen közzétették az interneten és közösségi oldalakon, hogy a kétgyermekes anya hol él a családjával.

Operatőrünknek és hozzátartozóinak a fenyegetések miatt új helyre kellett költözniük, a szélsőséges muszlimok azonban még mindig ellenséget látnak munkatársunkban annak ellenére is, hogy immár jogerős ítélet mondja ki: nem követett el bűncselekményt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések