Hirdessen itt

Feldarabolja Ukrajnát Oroszország és a májusban újjá alakuló Európai Parlament? Kárpátalja visszatér?

Egyre komolyabb a feszültség Ukrajna és szomszédjai között. Az új ukrán nyelvtörvény miatt nem csak Magyarország, de a lengyelek, a románok, és a legnagyobb játékos Oroszországot is még inkább magukra haragítják.
Jelenleg két dolog áll Putyin útjában, hogy ne darálja be Ukrajnát és az orosz csapatok ne robogjanak végig az országon, meg sem állva az EU határáig. Az egyik az Egyesült Államok, a másik a jelenleg még ultraliberális nézeteket valló Európai Unió.

Már nem sokáig marad fenn ez a Status quo!

Minden jel arra mutat, hogy májusban az uniós választáson megbukik a jelenlegi vezetés és ezzel elhárul az egyik akadály Putyin elől és csupán az USA védheti tovább a távolból Ukrajnát.

Ukrajna áruvá változik!

Onnantól kezdve, hogy csupán az Egyesült Államok áll Ukrajna mellett az amerikaiak árujává válik és csupán idő kérdése, hogy mikor ajánlja fel Trump Putyinnak cserébe a világ másik felén lévő országért. Például Venezueláért, amiről Trump már többször is azt írta, hogy be kellene vonulniuk az amerikai csapatoknak.

Két lehetőség.

Ha az oroszok katonai erővel döntik meg a jelenlegi ukrán vezetést akkor két kimenetel lehetséges.

1. Minden marad a régiben és oroszbarát kormány alakul.

2. Ukrajnát feldarabolják. Részei Oroszországhoz, Lengyelországhoz, Magyarországhoz és Romániához kerülnek és csupán egy kisebb mag Ukrajna marad, ahol valóban az ukrán nemzetiség él.

Persze az is elképzelhető, hogy a soron következő ukrán választásokon megbukik a jelenlegi vezetés, amit a nyugat juttatott hatalomra véres események után, és egyszerűen ismét orosz barát kormány kerül hatalomra, mely egy mozdulattal eltörli a mostani kormány rendeleteit és ezzel rendeződik az ukrajnai kisebbségek sorsa.

Akárhogy is lesz, egy dolog biztos. A jelenlegi ukrán vezetés egy-két évtől nem húzza tovább.

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

renatat82 üzenete…
1:Az EU mögött álló hatalom nem fogja engedni, hogy jelentősen változzon az irányító erő. Legfeljebb látszólag történhet nagy változás, vagy időleesen. Az EU-nak készen kell állni a háttérhatalmi tervre, és átalakulni egyfajta Európai Egyesült Államokká.
2: Magyarország bővülhet arról,, Nagymagyarország is hamarosan újra megalakulhat, de ezt más eseményeknek fogják elsődlegesen megvalósítani. Minddenesetre 2020-ban erről már többet fogunk tudni: vagy a mélyben, vagy a felszínen de facto is megvalósulhat.
3:Trumo érdekrendszere egészen más, és Őt is irányítani próbálák.
4: a harmadikvilágháború lesz a döntő epizód: ezért mint a 3 geopolitikai gyújtópont egyike, fontos, hogy Ukrajna instabilitása addig valamelyst fennálljon.
stb.