A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Európai szakszervezeti vezetővé választották a SZEF nyugdíjas választmányának elnökét

A FERPA (Idősek és Nyugdíjasok Európai Szövetsége) 8. kongresszusán Brüsszelben elnökké választották Mayer Lajost, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) nyugdíjas választmányának elnökét - tájékoztatta az érdekképviselet csütörtökön az MTI-t.
A közlemény szerint ezzel a SZEF mindkét rétegszervezetének elnöke bekerült az európai szakszervezeti vezetők körébe, mert Nagy Viktória, a SZEF ifjúsági tagozatának elnöke 2017 decembere óta az ETUC ifjúsági bizottságának elnöke.

A 80 milliós tagságú ETUC (Európai Szakszervezeti Szövetség) egyik fontos rétegszervezete a FERPA, amely az uniós nyugdíjas és idős emberek legreprezentatívabb szervezete. Tevékenysége középpontjában a szociális védettség erősítése áll, különös tekintettel a nyugdíjakra, az egészség gondozására, a társadalmi kirekesztődés elleni harcra és a szegénységre - hangsúlyozta a SZEF.

A közlemény szerint a FERPA 25 európai ország 39 nyugdíjas tagszervezetét tömöríti, mintegy 10 millió egyéni, tagdíjat fizető tagja van.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések