Breaking News

Hirdetés

Érzik a vesztüket! Le Pen ellen indított támadást Brüsszel

Marine Le Pen érdemi kérdésekre nem válaszolt pénteken, hanem jelezte, hogy a semmítőszék döntésére vár, ahol a párt megtámadta az eljárás megindításáról szóló döntést. A kérdésben november 27-én dönt a testület.
Az Európai Parlament csaknem 7 millió euróra becsüli a kárt, amelyet a korábbi Nemzeti Front okozott azzal, hogy uniós forrásokból, asszisztensi szerződésekkel álcázva fizette ki 2009 és 2017 között franciaországi alkalmazottait, akik nem végeztek munkát az Európai Parlamentben.
Az ügyben a párizsi ügyészség indított előzetes eljárást, majd 2016 decemberében a vizsgálattal független vizsgálóbírókat bízott meg.

Eddig a párt 14 vezetője és képviselője, köztük Marine Le Pen ellen indult eljárás visszaélés gyanújával az ügyben, ezért három év szabadságvesztés és 375 ezer eurós pénzbüntetés is kiszabható.

Közpénzek hűtlen kezelése miatt viszont Le Pen mostantól tíz év szabadságvesztéssel és egymillió eurós pénzbüntetéssel sújtható.

A pártelnök szerint “üres a dosszié”, és a megvádolt párttagok mindig is tagadták az ellenük felhozott vádakat.

“Teljesen ártatlanok vagyunk azokban a kérdésekben, amelyekkel vádolnak minket” – mondta pénteken Marine Le Pen a francia hírügynökségnek.

Az a brüsszeli testület vádaskodik, akiknek számlákat sem kell benyújtaniuk a költésekről. Egyszerűen kiveszik a pénzt az uniós kasszából és semmivel sem kell igazolniuk, hogy azt mire költötték.

Nincsenek megjegyzések