A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ennyi volt? Nem bírja tovább a hódmezővásárhelyi polgármester

Sőt az egész testületet feloszlatná, hogy új választások legyenek Hódmezővásárhelyen. Természetesen szerinte mindenért Lázár János a hibás.
Megjegyzés: valójában nem MZP tette tönkre a várost, hanem azok, akik az Orbán-gyűlöletüktől elvakultan képesek voltak rá szavazni, az egyébként is etikátlan jobb-bal-lib összefogósdi keretében.

Előjött Márki-Zay Péter grafomán énje. Szóközökkel együtt 6749 karakteres Facebook bejegyzést tett közzé vasárnap délelőtt, amelyben javaslatot tesz a képviselő-testület feloszlatására, új választásokat írna ki minden posztra, így a polgármesterire is.

Komolyan mondom, hogy ez hihetetlen! Szórakozik a vásárhelyiekkel…

Úgy tűnik ő is belátta, hogy nagy ez a kabát neki, nem bírja sem szakmailag, sem emberileg ezt az egészet és bedobja a törölközőt.

Persze a helyzet nem ilyen egyszerű, mert eközben a legsötétebb pártállami időket idéző demagógiát alkalmaz, a saját sarát Lázár Jánosra keni.

Arra az országgyűlési képviselőre, aki korábban volt a város polgármestere és az ő idejében minden ügy rendben ment. Voltak rendezvények, nem kellett bezárni a stadiont, nem volt veszélyben a városi tévé és a strand működése.

Márki-Zay idén februárban került Hódmezővásárhely élére és azóta elkezdett összeomlani az amúgy stabilan felépített város.

Nem érdekes ez?

Nem igazán. Várható volt, hogy így alakul – sajnos. Egy műkedvelő került Hódmezővásárhely élére, aki gyakorlaztilag az elmúlt hónapokban nem csinált semmit, csak a démonjaival küzdött. Márpedig ezt így nem lehet csinálni. Nézzük a legfontosabb intézkedéseket:

– bevezette a hivatalban a diktafonnal rögzített beszélgetések intézményét, vagyis bárkivel elegyedett szóba, azt rögzítette;

– elhelyezett a hivatalban egy migráns-számlálót;

– lecserélte azt a céget, amely korábban az önkormányzatnak biztosította a fogadásokon az ételt és az italt;

– nem fizette ki a városi tévének azt a pénzt, amit korábban megszavazott a testület;

– politikai rendezvénnyé silányította az augusztus 20-i ünnepséget;

– maga mellé vette Horn Gyula volt titkárnőjét a kabinetbe;

– smúzolt Botka László szegedi polgármesterrel;

– kilátásba helyezte, hogy a jövő héten bezárja a városi stadiont.

Ez mondjuk így a jéghegy csúcsa. És közben miket csinált még MZP? Márciusban lépett ugye hivatalba. Ez fél év. Vegyük ki ebből a nyári szünetet, marad négy hónap. Ennyi idő alatt sikerült amortizálni azt a várost, amit Lázár János, majd utódja, a tavaly elhunyt Almási István felépített.

Egy működő városból egy politikai csatateret csinált a működése alatt. Ennyi idő alatt mindent tönkretett, ami korábban működött. Most a legaljsabb módszerrel is megpróbálkozik: az adósságokat fizesse ki a kormány.

A helyzet az, hogy a kormány egyszer már kifizette minden település adósságát. Emellett pedig nem gondoljuk ugye, hogy a Fidesz, korábban a kormány egyik legerősebb embere nem fordult volna a miniszterelnökhöz, hogy ha a városnak segítségre lett volna szüksége.

Biztosan megtette volna, csak a helyzet az, hogy Hódmezővásárhelyen korábban nem volt semmi baj. Lássuk be az ország egy része azt sem tudta, hogy hol van ez a város, ameddig MZP nem lépett színre.

A műkedvelő polgármester elképesztően nagy kárt okozott az ostoba politizálásával. Azzal, hogy nem a város volt a fontos, hanem az, hogy ellenzéki tüntetéseken szólaljon fel és önjelölt vezérként álljon a balliberális oldal élére. Ölelkezzen a Jobbikkal, a DK-val, az LMP-vel és a többi törpepárttal. Eközben alig foglalkozott a városával. Naná, hogy nem tudta kezelni a helyzetet.

És most amikor feladja a harcot, mert talán megvilágosodott és rájött, hogy ez nem neki való, akkor mindenért Lázár Jánost teszi felelőssé. Ócska próbálkozás. Ugyanakkor van egy rossz hírem a polgármester számára. Az nagyon kevés, ha ezt ő maga kezdeményezi, ugyanis Magyarországon demokrácia van.

Az önkormányzati törvény lehetőséget ad a képviselő-testületnek arra, hogy a megbízatásának lejárta előtt név szerinti szavazással, minősített többségű döntéssel (azaz a megválasztott települési képviselők több mint a felének a szavazatával) kimondhassa a feloszlását.

Vagyis szavazni kell az előzterjesztésről, ami jelenleg ugye csak egy ötlet.

Kettős érzéseim vannak. Egyfelől azt hiszem, hogy egy ilyen műkedvelőnek nincs helye egy város élén, de még a közéletében sincs. Másrészt csinálja csak végig, amit elkezdett, egye meg amit főzött. A baj az, hogy nem egyedül ül le elfogyasztani azt a kotyvalékot, amit összedobott, hanem ott lesz az asztalnál az összes hódmezővásárhelyi. Nagyon komoly dilemma…

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések