A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ellenállhatatlan, házi mogyorókrém: most könnyen hozzájutsz a török mogyoróhoz

Vigyázz, a házi mogyorókrém súlyos függőséget okoz! Egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád.
Ez a házi mogyorókrém nem tartalmaz semmiféle adalékanyagot, tartósítószert, mégis, ha hűtőbe rakod, hetekig is eláll. Most nem kell nagy erőfeszítéseket tenni ahhoz, hogy mogyoróhoz juss. Egy séta során is összegyűjtheted. Így a boltinál jóval alacsonyabb áron hozzájuthatsz a remek csemegéhez. Jól illik palacsintába, kalácsra, gofrira is, de nagy az esélye, hogy csak úgy rájársz. 

Hozzávalók:

25 dkg tejcsokoládé
20 dkg török mogyoró
10 dkg vaj
10 dkg sűrített tej
8 dkg cukor

Elkészítés:

A mogyorót terítsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és tedd 10-15 percre 160 fokos sütőbe. Közben többször forgasd meg. Ha kezd feketedni, hagyd hűlni pár percig, majd dörzsöld le a héját. Rakd aprítógépbe, daráld le, és keverd össze a cukorral. A csokit gőz felett olvaszd fel, majd add hozzá a puha vajat. Ha elolvad, öntsd hozzá a megmelegített sűrített tejet és a mogyorót. Dolgozd jól össze, ha homogén, sűrű és kémes, töltsd üvegbe a kész krémet. Várd meg, míg kihűl, majd tárold a hűtőben. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések