Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Diós-mazsolás kavart süti: fantasztikus őszi édesség a legegyszerűbben

A puha, omlós, diós-mazsolás kavart süti alapja a kedvelt egyensúlytészta.
Nem bonyolult matematikai feladatról van szó, csak arról, hogy ebben a tésztában a vaj, a liszt, a cukor és a tojás egyenlő súlyú. Nem tudod elrontani, a tészta pedig finom omlós lesz. Puha vajjal dolgozz, így vedd ki a süti összeállítása előtt egy órával a hűtőből. 

Hozzávalók:

25 dkg liszt
25 dkg cukor
25 dkg vaj
25 dkg dióbél
10 dkg mazsola
4 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, és keverd jó habosra a cukorral. Dolgozd hozzá a puha vajat, a vaníliás cukrot, majd a sütőporral és sóval mixelt lisztet. Kavard simára a masszát, majd szórd bele a kis darabokra vágott diót és a mazsolát. 

Egy kenyér- vagy őzgerincformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, majd öntsd bele a tésztát, és egyengesd el. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e a süti. Szúrj bele egy hegyes kést vagy tűt. Ha üresen húzod ki, kiveheted. Ha ragacsos lesz, süsd még tovább. A kihűlt tésztát porcukorral vagy olvasztott csokival díszítsd.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések