A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Demeter Márta: állok elébe az újabb nemzetbiztonsági átvilágításnak

Áll elébe az újabb, öt év alatt már a harmadik nemzetbiztonsági átvilágításának Demeter Márta, az LMP társelnöke, aki ezt Kósa Lajosnak, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága fideszes elnökének nyilatkozatára reagálva közölte vasárnap az MTI-vel.
Kósa Lajos vasárnapi debreceni sajtótájékoztatóján közölte: kezdeményezi Demeter Mártának, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága alelnökének nemzetbiztonsági felülvizsgálatát. A fideszes politikus hozzátette: a bizottság elnökeként biztosítania kell a testület törvényes működését, ezért kötelessége ezt a lépést megtenni, miután Demeter Márta harminc évig nem nyilvános katonai adatokat tett közzé.

Demeter Márta az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmaz: ha már Kósa Lajos amúgy is Kövér László házelnökhöz fordul, "elvárom, hogy kezdeményezze Orbán Viktor miniszterelnök nemzetbiztonsági átvilágítását, melyet folyamatosan elkerült az elmúlt 28 évben".

Kéri a bizottság elnökét arra is, hogy a testület a következő ülésén vegye napirendre a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat beszámolóját arról, "mit keresett Zaid Naffa, a nemzetbiztonsági ellenőrzésen kétszer megbukott jordán tiszteletbeli konzul a Magyar Honvédség honvédtisztjeinek avatásán".
(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések