Hirdessen itt

Bevándorlási miniszter: De­por­tá­lás jár sze­xu­á­lis tá­ma­dás vagy gyil­kos­ság ese­té­ben!

Csak a tisz­tes­sé­ges em­be­rek ma­rad­hat­nak Auszt­rá­li­á­ban – mondta  a tör­vény­ter­ve­zet kap­csán a be­ván­dor­lási mi­nisz­ter. A ter­ve­ze­tet az al­só­ház már meg­sza­vazta és vár­ha­tóan rö­vi­de­sen életbe lép.
A bevándorlási törvény szigorítását már elfogadta a parlament alsóháza és David Coleman bevándorlási miniszter azt nyilatkozta, hogy ezentúl csak tisztességes emberek maradhatnak Ausztráliában. Ez azt jelenti, hogy a súlyos bűncselekményekért, például a gyilkosságért, nemi erőszakért, az emberrablásért vagy súlyos betörésért megbüntetett külföldieket deportálni fogják.

Az autótolvajok, vagy a család elleni erőszakot elkövetők szintén számíthatnak arra, hogy megvonják tőlük a tartózkodási engedélyüket. Ugyanez történhet azokkal a kiskorúakkal is, akik olyan cselekményeket követnek el, amelyeket a törvény legalább két év börtönnel büntet.

Az Express cikke megemlíti Daniel Jermaine Lee Maxwell, 22 éves férfi esetét is, aki Új-Zélandról származik és két évvel ezelőtt bűnrészes volt a 18 éves Cole Miller vízilabda játékos halálában. Habár csak 18 havi feltételes elzárásra ítélték, az időszak leteltével mégis visszaküldték szülőhazájába.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések