A sűrű, tejszínes sütőtökkrémleves nemcsak finom, de az immunrendszeredet is felturbózhatod vele.
A sütőtökkrémleves az ősz kihagyhatatlan finomsága. Próbáld ki almával is, úgy még finomabb, a tejszíntől pedig igazán selymes lesz. Főzés során olyan illatok lengedeznek a lakásban, hogy annak is megjön az étvágya, aki nem éhes.
Hozzávalók:
50 dkg sütőtök
3 db alma
2 dl tejszín
2 dkg gyömbér
2 evőkanál olívaolaj
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál szerecsendió
só
bors
Elkészítés:
A sütőtököt hámozd meg, vágd ketté, szedd ki a magját, és kockázd fel. Tisztíts meg egy nagyobb fej hagymát, és aprítsd fel. Kevés olajon kezdd dinsztelni. Rakd hozzá a sütőtököt, és fedő alatt párold pár percig. Fűszerezd őrölt gyömbérrel, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, majd sózd, borsozd ízlés szerint, és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje a tököt. Az almákat hámozd meg, kockázd fel, és dobd a sütőtökhöz. Főzz mindent puhára, majd pépesítsd botmixerrel. Végül öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze pár perc alatt. Tökmagolajjal meglocsolva vagy tökmaggal tálald.
0 Megjegyzések