A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zamatos, sűrű paprikás krumpli sok lével: tűzhelyen, bográcsban is főzheted

Ebben az ízletes, kolbászos paprikás krumpliban szinte megáll a kanál.
Ha nagyobb társaságra kell főznöd, a paprikás krumpli lehet a megmentőd. A magyaros fogásból ne spórold ki a fűszereket. Ha szereted a pikánsabb ízeket, tehetsz bele csípős kolbászt is. Az sem baj, ha kicsit szétfő a krumpli, mert úgy még sűrűbb lesz a szaft. Friss kenyérrel, uborkával fantasztikus egytálétel. Ha teheted, bográcsban készítsd el.

Hozzávalók:

2.5 kg krumpli
40 dkg kolbász
20 dkg szalonna
3 db vöröshagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
3 db babérlevél
3 evőkanál pirospaprika
1 teáskanál fűszerkömény
4 gerezd fokhagyma

bors

Elkészítés:

Ha bográcsban készíted, rakj tüzet, és kezdd melegíteni az edényt. Tedd bele a kis darabokra vágott szalonnát, süsd meg, majd dobd hozzá az aprított vöröshagymát. Amikor üveges, mehet hozzá a préselt fokhagyma, a felkarikázott kolbász, majd kevergetve pirítsd még pár percig. Húzd le a tűzről, és szórd meg pirospaprikával. Önts hozzá kevés vizet, és fedő alatt rotyogtasd.

Pucold meg, és darabold fel a krumplit. Dobd a bográcsba, majd ízesítsd sóval, borssal, köménnyel, babérlevéllel, rakd bele a paradicsomot és paprikát. Öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen, és főzd puhára a krumplit. Közben ne kevergesd, csak rázogasd a bográcsot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések