Ebben a diós-körtés, kevert sütiben a hozzávalók remekül harmonizálnak egymással. Az íze mellett pedig a külleme is elvarázsol.
A csábító őszi gyümölcsök rengeteg jótékony hatással rendelkeznek, a körtének nagyon magas az ásványianyag-tartalma, és salaktalanít is, a dió rostokban, omega-3 zsírsavakban gazdag. Így érdemes mindkét kedvencet minél többször fogyasztani, és a sütikbe is remekül illenek. Ezt a villámgyorsan összeállítható, elronthatatlan édességet újra és újra meg fogod sütni.
Hozzávalók:
3 db körte
20 dkg liszt
20 dkg porcukor
15 dkg vaj
15 dkg dió
2 db tojás
1 dl tej
1 csomag sütőpor
1 csipet só
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sütőporral, a kis darabokra vágott dió felével és a sóval. Egy kisebb edényben verd habosra a tojást a vajjal és a porcukorral, és öntsd hozzá a tejet. Forgasd hozzá a száraz hozzávalókat, majd jól dolgozd össze a masszát. Alaposan öblítsd le, és vágd fel a körtéket. Kenj ki egy tepsit vajjal, oszlasd el benne a masszát, majd ízlésesen rendezd el rajta a körteszeleteket és a maradék diódarabokat.
Told be a forró sütőbe, és 170 fokon süsd 20-25 percig. Mielőtt kiveszed, győződj meg arról, hogy rendesen megsült-e a tészta. Szúrj egy hústűt vagy egy kést a tésztába. Ha üresen húzod ki, vedd ki a tepsit, és hagyd kihűlni a sütit. Tálalás előtt hintsd meg egy kis porcukorral, esetleg dióval a tetejét.
0 Megjegyzések