Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tejfölös, brokkolis csirkeragu: jó szaftos, a hús pedig omlós

Ha te is szereted a csirkét és a brokkolit, akkor ennek az ételnek ott a helye a menülistádon!
Nem kell magadtól megvonni a jót akkor sem, ha éppen diétázol. Ezt az ízletes csirkeragut bátran megeheted, csak válaszd a tejfölből a soványat! A brokkoliban alig van kalória, a tápanyagértéke viszont annál jelentősebb. Köretnek rizs vagy bulgur passzol hozzá leginkább. 

Hozzávalók 4 személyre:

1 fej brokkoli
40 dkg csirkemell
10 dkg sajt
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
bors

Elkészítés:

Mosd át jó alaposan a csirkemellet, és kockázd fel kisebb darabokra. Fogj egy mélyebb falú serpenyőt, önts bele kevés olajat, és dobd bele a zúzott fokhagymát, majd tedd hozzá a húst. Kevergetve süsd fehéredésig, majd sózd és borsozd ízlés szerint. Lefedve párold, ha szükséges, önts hozzá vizet.  

A brokkolit mosd meg, szedd rózsáira, és dobd forrásban lévő vízbe. Főzd öt-hat percig, majd szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel, hogy megmaradjon a szép, zöld színe. Rakd a már teljesen puha csirkemellhez, és borítsd rá a tejfölt. Főzd össze pár perc alatt, majd szórd hozzá a reszelt sajtot. Amikor felolvad, tálalhatod is. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések