A spenótos, sütőtökös saláta igazi zsírgyilkos finomság. Akár nap mint nap elkészítheted, nem fogod megunni.
Nem véletlen emlegetik a sütőtököt az ősz királynőjeként. Amellett, hogy kitűnő antioxidáns, gazdag vitaminforrás is. A spenót is számos pozitív hatással rendelkezik. A kettőből együtt csodás salátát készíthetsz. Önmagában is kiváló vacsora, de kínálhatod húsok, sajtok mellé is.
Hozzávalók:
1 db kisebb sütőtök
20 dkg bébispenót
10 dkg dió
2 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál balzsamecet
só
bors
Elkészítés:
Pucold meg a sütőtököt, és vágd fel kisebb kockákra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rendezd el benne a zöldségdarabkákat. Süsd meg fél óra alatt 200 fokos sütőben. Ha puha, vedd ki a tököt, és várd meg, míg legalább langyosra hűl.
Addig alaposan öblítsd át a spenótleveleket, majd szárítsd meg, keverd össze az olívaolajjal és a balzsamecettel. Ízlés szerint sózd és borsozd be, szórd meg apró darabokra vágott dióval, végül keverd hozzá a sütőtököt. Rögtön tálalhatod is.
0 Megjegyzések