A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szuperegészséges spenótos, sütőtökös saláta, amiből fogyókúra alatt is jóllakhatsz

A spenótos, sütőtökös saláta igazi zsírgyilkos finomság. Akár nap mint nap elkészítheted, nem fogod megunni.
Nem véletlen emlegetik a sütőtököt az ősz királynőjeként. Amellett, hogy kitűnő antioxidáns, gazdag vitaminforrás is. A spenót is számos pozitív hatással rendelkezik. A kettőből együtt csodás salátát készíthetsz. Önmagában is kiváló vacsora, de kínálhatod húsok, sajtok mellé is. 

Hozzávalók:

1 db kisebb sütőtök
20 dkg bébispenót
10 dkg dió
2 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál balzsamecet
bors

Elkészítés:

Pucold meg a sütőtököt, és vágd fel kisebb kockákra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rendezd el benne a zöldségdarabkákat. Süsd meg fél óra alatt 200 fokos sütőben. Ha puha, vedd ki a tököt, és várd meg, míg legalább langyosra hűl. 

Addig alaposan öblítsd át a spenótleveleket, majd szárítsd meg, keverd össze az olívaolajjal és a balzsamecettel. Ízlés szerint sózd és borsozd be, szórd meg apró darabokra vágott dióval, végül keverd hozzá a sütőtököt. Rögtön tálalhatod is. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések