A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos, sajtos zöldséges lasagne: a legfinomabb hús nélküli rakott tészta

Csupa finom zöldség bújik meg a tésztalapok között. Ez a lasagne nem csak a vegetáriánusoknak ízlik.
Ha nem kívánod a húst, de szeretnél jót enni és jóllakni, ez a zöldséges lasagne telitalálat. A paradicsomszósz, a ricotta még különlegesebbé teszik a gazdag egytálételt. A rakott tésztának szinte minden variációja nagyon finom, ez is ott van a legjobbak között. Sütés közben nem fog kiszáradni, a sajt viszont jó ropogós lesz a tetején.  

Hozzávalók:

1 doboz lasagne
40 dkg hámozott konzerv paradicsom
10 dkg sajt
2 evőkanál olívaolaj
10 dkg ricotta
2 gerezd fokhagyma
1 db padlizsán
1 db cukkini
1 teáskanál bazsalikom
1 db lilahagyma
bors

BESAMEL MÁRTÁSHOZ
5 dl tej
4 dkg vaj
2 evőkanál liszt

Elkészítés:

A padlizsánt vágd fel tetszés szerint, és sózd be. Hagyd állni fél óráig, így biztosan nem lesz keserű. A lilahagymát pucold meg, és karikázd fel, a cukkinit is szeleteld fel. Hevíts fel kevés olívaolajat, majd öntsd bele a konzerv paradicsomot. Ízesítsd zúzott fokhagymával, sóval, borssal és bazsalikommal. Főzd össze 15 perc alatt. Ha édesebben szereted, rakhatsz hozzá cukrot.

A besamelhez közepes lángon melegítsd fel egy lábosban a vajat, add hozzá a lisztet, és kevergesd, míg elkezd színesedni. Részletekben öntsd hozzá a tejet, sózd és borsozd. Ha elég sűrű, húzd le a tűzről, majd mehet hozzá a reszelt sajt fele.

Egy tűzálló tálat kenj ki a paradicsomos szósszal, és tégy rá száraz lasagnelapokat. Pakold meg zöldségekkel tetszőleges sorrendben, morzsolj rá ricottát, kanalazz rá paradicsomos mártást, és fedd be a tésztalapokkal. Rétegezd tovább a hozzávalókat. Az utolsó lapra öntsd a besamelmártást, majd szórd meg a maradék reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és süsd meg 25 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések