Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sütőben sült, juhtúrós, tejfölös tészta, ami után sokáig nem leszel éhes

A könnyen összedobható túrós tészta is lehet extra! Csak kicsit kell változtatni az eddigi recepten.
Még finomabb lesz a régi kedvenc, ha juhtúróval készíted. Az íze jellegzetesebb, karakteresebb, az állaga kicsit krémesebb. Persze, erről sem hiányozhat a nagy adag tejföl és a bacon. Házi hozzávalókból sokkal finomabb lesz a végeredmény. Nem feltétlenül kell hozzá csuszatészta, tökéletes fusillivel, szarvacskával is. Nem szárad ki, és mindenki repetázni akar belőle. A kovászos uborka ehhez is illik. 

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg tészta
25 dkg juhtúró
20 dkg bacon
5 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A tésztát rakd forrásban lévő, bő vízbe, dobj hozzá egy teáskanál sót, és főzd meg a csomagoláson található utasítás szerint. Amikor fogkemény, szűrd le, öblítsd át hideg vízzel, és csepegtesd le. A bacont vágd apróra, és pirítsd meg egy serpenyőben. 

A túrót villával kicsit nyomkodd meg, majd lazítsd a tejföl felével, és ízesítsd fokhagymával. A tésztát rendezd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, oszlasd el rajta a juhtúrós keveréket, és borítsd le a maradák tejföllel. A bacon kisült zsírjával is meglocsolhatod. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd össze 20 perc alatt.  Baconnel megszórva tálald. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések