Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sajtos, karfiolos tészta, ami alig 20 perc múlva már a tányérodon lesz

Finom, kiadós és gyorsan elkészíthető ételt keresel? A sajtos-karfiolos tészta pont ilyen. Pestóval még jobban fogod szeretni.
A szeles, hirtelen jött őszi időben még fontosabb az immunrendszerünk védelme. Ebben a karfiol nagy segítségedre lehet. Számos jótékony hatása mellett a kalóriatartalma nagyon alacsony, így kiváló diétás alapanyag. Ráadásul tésztával is nagyon finom, főleg, ha kevés pestót is keversz hozzá.

Hozzávalók:

25 dkg tészta
10 dkg sajt
1 fej karfiol
2 evőkanál pesto
bors

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsákra, és alaposan mosd meg. Főzd puhára sós vízben 10 perc alatt, és szűrd le. Ha szódabikarbónát is dobsz a főzőlébe, nem fog puffadást okozni. A tésztát is főzd meg bő, sós vízben. Akkor az igazi, ha fogkemény. Szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. Nagyjából annyi idő alatt fő puhára, mint a karfiol, így érdemes egyszerre odatenni mindkettőt. 

Egy nagy tálban forgasd össze a tésztát, a karfiolt és a pestót. Ha szükséges, ízesítsd még sóval, borssal, és szórd meg reszelt sajttal. Rögtön tálalhatod is. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések