A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós, sajtszószban sült kelbimbó: isteni köret krumpli helyett

Pár perc munkával hihetetlenül finom köretet készíthetsz a nagyon egészséges kelbimbóból. Sajttal, tejszínnel igazán pazar.
Ha eddig még soha nem ettél kelbimbót, muszáj kipróbálnod! Nagyon sok benne a C-vitamin, így felturbózhatod vele az immunrendszeredet. Legtöbbször köretként készítik, de ízletes sajtszószban sütve egytálételként is megállja a helyét.   

Hozzávalók:

50 dkg kelbimbó
10 dkg sajt
10 dkg füstölt sajt
2 dl tejszín
2 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma
bors
szerecsendió

Elkészítés:

A kelbimbókat mosd meg, a külső héjat távolítsd el, a nagyobbakat vágd két részre. Az olajat keverd össze a fokhagymával és a sóval. Öntsd egy serpenyőbe a tejszínt, reszeld hozzá a sajtok felé, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Kevergesd addig, amíg fel nem olvad a sajt. 

Rakd egy tepsibe vagy hőálló tálba a kelbimbókat, majd locsold meg a fokhagymás olajjal. Öntsd le a tejszínes keverékkel, majd szórd a tetejére a reszelt sajtot. Dugd előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon 20 perc alatt.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések