Az édesburgonya jó alternatívája lehet a krumplinak. Készíts belőle diétás rösztit a hétvégi főfogás mellé!
Az édesburgonyát egyre többen fedezik fel. Igazi szuperélelmiszer, alacsony a glikémiás indexe, míg C-vitaminban és béta-karotinban gazdag. Rendkívül változatosan elkészítheted, és a fogyókúrás étrendbe is beépítheted. Készíts belőle rösztit, lisztmentesen és tepsiben sütve fogyókúra alatt is bátran eheted!
Hozzávalók:
50 dkg édesburgonya
2 evőkanál va
2 gerezd fokhagyma
só, bors
Elkészítés:
Pucold meg az édesburgonyát, mosd meg, és egy nagyobb lyukú reszelőn reszeld egy tálba. Hagyd állni fél óráig, majd jól nyomkodd ki. Sózd és borsozd ízlés szerint, rakd hozzá a préselt fokhagymát és a vajat. Dolgozd jól össze a masszát.
Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, és kanalazd bele az édesburgonyás keveréket. Kicsit lapogasd el, majd forró sütőben, 170 fokon süsd aranybarnára körülbelül 20 perc alatt. Közben forgasd át a rösztiket, hogy egyformán piruljanak. Zsírszegény, fokhagymás tejföl vagy befűszerezett, natúr joghurt jól illik hozzá.
0 Megjegyzések