A könnyű, picit savanykás, citromos kevert süti receptje sem hiányozhat a gyűjteményedből.
A citrom savanykás leve és fanyar héja különleges aromát ad a vajas tésztájú, kevert sütinek. Remekül illik egy csésze forró ital mellé, de jól jön az uzsonnásdobozba is. Fontos, hogy a vajat jól habosítsd ki. Még vonzóbbá teheted a sütit, ha leöntöd csokimázzal. Csak arra figyelj, hogy jó minőségű étcsokit használj.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
18 dkg cukor
15 dkg vaj
10 dkg étcsoki
4 db tojás
2 db citrom
2 evőkanál olaj
2 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
0.5 csomag sütőpor
Elkészítés:
A puha vajat keverd habosra a tojással, a cukorral, a vaníliával, a citrom reszelt héjával és frissen facsart levével. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a sóval, és forgasd a tojásos elegyhez. A sima tésztát egyengesd kivajazott, kilisztezett őzgerincformába.
Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Ha tűpróba során a sütibe szúrt fogvájóra vagy tűre nem ragad massza, kiveheted. Hagyd legalább 10 percig hűlni a formában, utána szedd csak ki. A mázhoz a jó minőségű étcsokit olvaszd fel, és keverd össze az olajjal. Rögtön kend a süti tetejére. Díszítheted még citromfű- vagy mentalevekkel és reszelt citromhéjjal is.
0 Megjegyzések