A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktort akarták lejáratni, de óriási öngólt lőttek

Az Európai Parlament liberális frakciója (ALDE – tudják, élén a brüsszeli Süsüvel, Verhofstadtal) lebuktatta a függetlenobjektív sajtó és a „demokratikus ellenzék” korrupciós vádaskodását, a múlt héten újra megismert propagandavideójukban ugyanis bebizonyították, hogy Magyarországon a közbeszerzések 95 százalékát NEM Fidesz-közeli pályázók nyerik.
Attól most vonatkoztassunk is el, hogy a haladók a korrupciót szánják az Orbán-kormány elleni legfőbb ütőlapnak, és eközben mennyire nem veszik tudomásul annak a jelentőségét, hogy az emberek életét napi szinten érintő valóságról beszéljenek.

Szerencsére továbbra sem értik, hogy az embereket sokkal jobban érdekli a biztonság, a megélhetés, az egyéni és családi jövőkép, a stabilitás, mint a világmegváltó utópiák. Így hát a korrupciópropagandával sietett az ALDE a választásokra készülő ellenzék segítségére még tavasszal.

Április 6-án az ALDE az Orbán-kormány végtelen korruptságáról szóló animált videóval kedveskedett a magyar választópolgároknak. Ebben a kormány bírálóira (értsd: a hazai ellenzék és a Soros-féle ügynökszervezetek) meg becslésekre hivatkozva sorolták a korrupciós vádakat, és általában az említettek vádaskodásait keverték újra, így nem nehéz kitalálni a klip értelmi szerzőit.
Érdekes mindemellett, hogy a sokszínűség csak Európa etnikai összetételében fontos a haladóknak, de a közéleti vélemények terén valahogy nem fogalmaznak meg ilyen igényt.

Nem mindenről tájékoztatták őket…

Nem maradhatott ki a videóból a mindenért az EU-t hibáztató, de az EU „nagylelkű” támogatásait lehívó Magyarország kárhoztatása sem (ezt a legendát ITT cáfoltuk meg), de az ALDE fejei alaposan levizsgáztak valóságismeretből.

A videó drámaian őszinte pillanata, amikor megdöbbentő tényként közli, hogy négy Fidesz-közeli oligarcha, Simicska Lajos, Tiborcz István, Garancsi István és Mészáros Lőrinc kapta 2010 és 2016 között a közbeszerzési megbízások 5 százalékát.

Hogy biztosra menjenek, Tiborcz és Mészáros karikatúráját mutogatva még a 4-es metró ügyét is felhozták, mégiscsak csinosabb a végösszeg, ha 500 milliárddal megtoldják. Szegény brüsszeli haladókat valamiről elfelejtették értesíteni a magyarországi pincsikutyáik.

A „függetlenobjektív” sajtó úgy kondicionálta a magyar közvéleményt, és emiatt még a kormánypártok szimpatizánsai is azt gondolják, hogy itt rendszerint a fideszes oligarchák kapják a megbízásokat, ők tenyerelnek rá minden pénzre, és még levegőt se hagynak másoknak.

Érdemes kipróbálni az ismerősök körében, hogy mit válaszolnak, szerintük a közbeszerzések hány százalékát kapja Mészáros, Garancsi és Tiborcz (szegény Simicska ugye már az elnyomottak keserű whisky-jét issza). Borítékolhatóan az öt százalék sokszorosát fogják tippelni. Hát most Orbán megveszekedett ellenségeitől, az európai haladó liberálisoktól tudtuk meg, hogy a „mindent felfaló” Fidesz gazdasági „diktatúrája” bizony ötszázalékos. Alig több, mint a Momentum és az Együtt választási eredménye (a Párbeszéd is beférne ide, de megúszta az összehasonlítást azzal, hogy új SZDSZ-es farokként már az MSZP-s kutyát csóválja).

A hatalmas leleplezés

Ha ezt kormánypárti forrás vagy sajtó közölte volna, akkor egymást túlnyáladzva hörgött volna a haladó kórus, hogy micsoda pofátlan hazugság. Valószínűleg az ALDE-nél is kevésnek érezték ezt az öt százalékot, úgyhogy mélyebben belementek a matekba, arra számítva, hogy a nagy számok törvénye alapján a magyar emberek idegesek lesznek a mások pénzét jelentő nagy számoktól. Odaírták tehát jó nagy számjegyekkel, hogy a négy nevezett oligarcha 1,88 milliárd eurónyi közbeszerzési megbízást kapott 2010 és 2016 között. Kétségtelenül szép nagy összeg.

Csak hát el kell osztani néggyel, mert négy emberét adták össze, és utána még el kell osztani hattal, mert ez hat év termése. Úgy aztán kijön, hogy egy átlagos „fideszes oligarcha” kevesebb, mint 25 milliárd forint értékű közbeszerzési megbízást kapott évente az átlagosan 2000 milliárd forint teljes összegből. Huszonötöt a kétezerből. Bravó ALDE, lelepleztétek a gigantikus korrupciót!

Az adófizetők pénzét csak a haladók költhetik bármilyen hülyeségre

És miért beszélünk erről újra, majdnem fél év múltán? Azért, mert ezek a szerencsétlen hülyék megint ezzel a videóval hozakodtak elő. A Sargentini-jelentés elfogadását ünneplő ALDE felháborodott rajta, hogy a magyar kormány megadás helyett
az adófizetők pénzéből finanszírozott kampányban támadja Guy Verhofstadtot, Judith Sargentinit és az Európai Parlament demokratikus értékeit.
Ezért aztán ismét büszkén megosztotta a Twitter-oldalán az adófizetők pénzéből finanszírozott, Orbán Viktort támadó videót. Most, amikor a videóban Felcsút polgármestereként bemutatott Mészáros Lőrinc már nem is Felcsút polgármestere.

És ami még ennél is kínosabb, az a haladók magyar pincsisajtójának a reakciója. Az Euronews úgy tálalta az anyagot, mintha az a közelgő EP-választásokra készült volna, és a 444 is lelkesen felült ugyanerre a vonatra, mintha az európai választóknak készült volna a friss, ropogós videó.

Itt tart tehát a szent progresszió ügye, ennyire képesek a haladás hívői, hogy fél éves videókat melegítenek fel újra, a propagandasajtójuknak meg úgy kell tapsolnia hozzá, mint a párttagoknak egy-egy Rákosi-beszéd után. De ne vegyük el az örömüket, hangozzon hát el jó hangosan, amiről beszélni akarnak!

A magyarországi közbeszerzések 95 százalékát nem a „fideszes oligarchák” kapják.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések