Hirdessen itt

NB I: Kisvárdán örülnek, de a Honvédnál sem szomorkodnak

Bár az OTP Bank Liga hetedik fordulójának rangadója még hátra van, a szombati mérkőzések után voltak, akik elégedetten, voltak akik csalódottan nyilatkoztak.

Debrecen-Honvéd 1-1

Herczeg András (DVSC): Az első 30 percben nagyon jól játszottunk, gólokkal kellett volna vezetni. Igaz, csak egy találatot szereztünk. A két kényszerű csere megzavarta a játékunkat, és a Haladás egyenlített. A második félidő eleje a vendégeké volt, ott eldönthették volna ők is meccset. Utána mi javítottunk, ismét voltak helyzeteink. Csalódott vagyok, a helyzeteink alapján meg kellett volna nyerni a meccset. A védekezésen és a helyzetkihasználáson javítani kell. Ilyen mérkőzést hazai pályán meg kell nyerni, az luxus, hogy ennyi helyzetet kihagyunk. (haon.hu)

Michal Hipp (Haladás): Nagyon jól felkészültünk a hazai csapatból, tudtuk, a mérkőzés elején nagy nyomást gyakorolnak az ellenfélre. Rosszul kezdtük a meccset, több helyzete volt a hazaiaknak, szerencsénkre ezeket rendre kihagyták. Utána összeszedtük magunkat, majd kiegyenlítettünk. Helyzeteink nekünk is voltak. A második félidőben a hazaiak ismét vezetést szerezhettek volna, 2-3 gólos előnyt harcolhatott volna ki a Loki, de Király remekül védett. Priskin egyenlítő góljával jöttünk vissza a mérkőzésbe. Az első félidőben a hazaiak helyzetkihasználása és a kapusunk fantasztikus teljesítménye után lett döntetlen az eredmény. A második félidőz jól kezdtük, az első 10 percben hatalmas helyzeteket puskáztunk el. Utána kiegyenlített játék folyt, de nekünk is volt helyzetünk Németh Márió révén. Tetszhetett a mérkőzés a nézőknek, a helyzetek alapján akár 6-6 is lehetett volna. A csapat védőjátéka nagyon gyenge volt. Igazságos ez a döntetlen. (haon.hu)

Diósgyőr-Paks 0-0

Fernando Fernandez (Diósgyőr): Két olyan elsőosztályú csapat mérkőzése volt, akik tudják, mit akarnak játszani. Mindkét csapatnak voltak helyzetei, de mi tisztább lehetőségeket tudtunk kialakítani. Leginkább a gól hiányzott, Vernes kapufát lőtt, Brković szöglet utáni, és Tóth kapu előtti helyzetét követően megszerezhettük volna a vezetést, de nem sikerült. Mai ellenfelünk jó felfogásban játszott, megszállták a középpályát labdabiztos játékosokkal, ezért nagyon kemény mérkőzés volt. Mindig nehéz a Paks ellen játszani, emlékezhetünk, hogy a Vidi és az FTC ellen is döntetlent értek el. A saját játékosaimmal elégedett vagyok, ha a múlt heti teljesítménnyel hasonlítom össze, akkor sokat fejlődtünk védekezésben, és akkor is, amikor nálunk volt a labda. Ezen kívül ma bátrabban vállalkoztak a játékosok, többször is látni lehetett azt a rövidpasszos játékot, amit elvárok a csapattól. Minden pont sokat ér, és azt se felejtsük el, hogy ma nem kaptunk gólt. A legutóbbi három meccsen összesen egy gólt kaptunk, ami a bajnokság eleji helyzethez képest hatalmas előrelépés. Most két hetünk lesz, hogy felkészüljünk a következő bajnokira, beépíteni az új játékosokat. Egy maraton vár ránk a bajnokság végéig, aminek csak az elején járunk. (dvtk.eu)

Csertői Aurél (Paks): Felemás érzéseim vannak a mérkőzés kapcsán. A játék képe alapján ikszes mérkőzést játszottunk, az eső félidőben az ellenfél többet tett a sikerért, mert kapkodtunk, biztonságra játszottunk, a második játékrészben a mi akaratunk érvényesült. Sok hiba jellemezte a mérkőzést mindkét oldalon, nem számítva a néhány helyzetet, leginkább a mezőnyben folyt a játék. Idegenben felvettük a ritmust, nem könnyű ilyen helyzetben nyerni. Kevés pontunk van, győzelmek kellenek, hogy előre lépjünk. Ma nem sikerült, de sok mérkőzés van még hátra. (dvtk.eu)

Mezőkövesd-Puskás Akadémia 2-0

Tóth László (Mezőkövesd, szakmai igazgató): A mérkőzést jól kezdtük, de 1-0-ás állásnál kicsit kiengedtünk – nyilatkozta Tóth László. A második félidő hasonlóan alakult hiszen ezt a játékrészt is jól kezdtük, egy pontrúgás után kis híján megszereztük a második gólt, de utána jött egy holtpont, amelyet sikeresen átvészeltünk. A védekező zónában jól kontrolláltuk a mérkőzést, nagyon örülök, hogy itthon tartottuk ezt az igazán értékes három pontot.

Benczés Miklós (Puskás Akadémia): Jobban kezdett a hazai csapat, ezt el kell ismerni. Nem volt hatalmas különbség a két együttes között, de a Mezőkövesd egy hibánkat kihasználva megszerezte a vezetést. Nem álltunk össze csapattá, ez a legnagyobb probléma. Próbálkozunk, de tény, hogy nem vagyunk veszélyesek és ez a mai mérkőzésen is kiderült.

MTK-Kisvárda 0-1

Feczkó Tamás (MTK): Nagyon jól kezdtünk, és az első félidőben elhittük, hogy megvan a meccs. A Kisvárdáé minden elismerésem az első félidei játékuk miatt, nagyon jól küzdöttek. A második félidőben felborult a pálya, megvoltak a lehetőségeink, még a 94. percben is akadt nagy helyzetünk, de úgy tűnik, ma nem érdemeltünk pontot, ehhez a vendégek jó védekezése is hozzájárult, bár az is igaz, sokat állt sajnos indokolatlanul a játék. (mtkbudapest.hu)

Dajka László (Kisvárda): Volt két-három kontránk, amit még góllal lehetett volna még befejezni. Annak ellenére, hogy egy tizenegyessel tudtuk megnyerni a mérkőzést, nagyon örülök, úgy érzem, hogy nagyon sokat tettünk ezért a sikerért.

Újpest-Budapest Honvéd 0-0

Nebojsa Vignjevic (Újpest): A találkozó végén nem lehetek boldog a megszerzett egy ponttal, de annak örülök, ahogy futballoztunk. Az első 30 percben azt tették a fiúk, amit kértünk tőlük, türelmesen járatták a labdát, ekkor több lehetőséget is kidolgoztunk, amelyeket ki kellett volna használnunk. A Honvéd több labdarúgója is veszélyes volt a kontratámadásoknál, ugyanakkor sikeresen megállítottuk őket. Nagyot léptünk előre a mutatott játékkal, remélem mostantól a szerencse is mellénk áll majd és megjönnek a gólok és a pontok is. (ujpestfc.hu)

Supka Attila (Bp. Honvéd): Rizikóznunk kellett, bíztam abban, hogy David N`Gog egy-kétszer el tudja fejelni a labdát, arra Danilo tud indulni, ez néhányszor be is jött. Emellett abban is bíztam, hogy Tischler Patrik is pluszt tud hozni a játékunkba, de igazából részünkről ennyi volt ebben a mérkőzésben. A válogatott mérkőzések alatti szünetben van időnk arra, hogy az újonnan érkezőket, köztük a két csatárt felépítsük, beépítsük a csapatba, hogy a folytatásban folyamatosan tudjanak játszani. Bár a futballban nincs ha, de ha előbb érkeznek, akkor talán még egy kört mehettünk volna az Európa-liga-selejtezőjében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések