A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

NB I: döntetlen a pesti derbin, nyert a Kisvárda

Nem bírt egymással az Újpest és a Honvéd, ellenben a Kisvárda megszerezte első győzelmét az NB I-ben. 

Újpest FC-Budapest Honvéd 0-0

Szusza Ferenc Stadion, 3561 néző, v.: Iványi

Újpest: Pajovic - Pauljevic, Bojovic, Litauszki, Burekovic - Sankovic, Onovo - Beridze (Novothny, 58.), Zsótér (A. Diallo, 91.), Nagy D. (Balázs B., 78.) - Nwobodo
Honvéd: Gróf - Kamber, Baráth (Batik, 24.), Skvorc - Heffler, Pilík (N`Gog, 78.), Gazdag, Nagy G., Kukoc (Tischler, a szünetben) - Danilo, Holender

Sárga lap: Nagy D. (49.), illetve Nagy G. (19.), Kukoc (44.), Heffler (48.)

A kezdést követően az Újpest azonnal magához ragadta a kezdeményezést, de veszélyes gólhelyzetet ugyanúgy nem tudott kidolgozni, mint a Honvéd, amely az első félidő közepétől már egyenrangú partnere volt a hazai csapatnak.

A szünetben hatalmas vihar zavarta meg a nézőket, a játék azonban csak pár perces késést szenvedett. A felázott gyepen viszont felgyorsult a meccs, amelyet ismét az Újpest irányított. A Honvéd a kontrákra és Danilo gyorsaságára épített, de nem volt gólveszély a vendégek akcióiban. A 75. percben Novothny a kispesti kapuba lőtte a labdát, de les miatt Iványi játékvezető nem ítélt gólt. A hajrában Nwobodo fejese után a kapufa mentette meg a Honvédot a góltól, s a lefújásig sem változott az eredmény.

DVTK–Paksi FC 0–0

Miskolc, 3872 néző, v.: Andó-Szabó

DVTK: Antal – Sesztakov, Brkovic, Karan, Tamás M. – Tajti, Tóth B., Hasani (Bacsa, 60.) – Vernes, Mihajlovic, Forgács (Juhar, 52.)
Paks: Nagy G. – Vági, Fejes, Gévay, Báló – Kecskés (Egerszegi, 87.), Papp, Bertus – Haraszti (Simon A., 75.), Hahn, Bartha (Remili, 63.)

Sárga lap:Karan (66.), Bacsa (70.), Tajti (86.), illetve Papp (44.), Bertus (45+1.), Gévay (78.)

Az első felvonásban fordulatos játékot láthatott a közönség, mindkét kapu többször forgott veszélyben. Amíg azonban a paksiaknak több lehetőségük adódott a gólszerzésre, addig a legnagyobb helyzetet a diósgyőriek hagyták ki, pontosabban Vernes szabadrúgásból a keresztlécet találta el.

A második félidőben egyre inkább a DVTK került fölénybe – főként a csereként pályára lépő Bacsával gyűlt meg a paksi védők baja –, de ritkán került igazi helyzetbe. A paksiak idővel már a kontrákról is lemondtak, kizárólag a védekezésre koncentráltak, és végül kihúzták kapott gól nélkül.

A Paks negyedszer játszott döntetlent a szezonban.

MTK Budapest–Kisvárda Master Good 0–1 (0–1)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1632 néző, v.: Solymosi

MTK Budapest: Kicsak – Ikenne-King, Pintér, Gengeliczki, Katona – Vass Á. – Schäfer, Gera (Torghelle, 61.), Kanta (Kulcsár, 70.), Bognár (Farkas, 77.) – Lencse

Kisvárda: Felipe – Melnyik, Ene, Vári, Protic – Lucas, Misic (Mitosevic, 64.), Sassa (Gosztonyi, 59.), Anderson – Ilic, Horváth Z. (Negrut, 81.)

Gólszerző:Vári (36. – 11-esből)
Sárga lap:Ilic (33.), Protic (45.), Felipe (92.)

A mérkőzés első negyedórájában az MTK játszott fölényben, többször veszélyeztetett is, a sereghajtó Kisvárda a 16. percben jutott el a hazai kapuig. A fővárosi fölény ellenére a vendégek szereztek vezetést büntetőből - ez volt a gárda harmadik gólja a szezonban -, miközben nagy eső zúdult a pályára.

A második félidő villámlás miatt kis csúszással kezdődött, a csapatok felázott talajon feszültek ismét egymásnak. A kisvárdaiak időnként bátran támadtak és őrizték előnyüket, így végül az újoncok találkozóján szerezték meg először a három pontot a jelenlegi szezonban.

Mezőkövesd Zsóry FC–Puskás Akadémia FC 2–0 (1–0)

Mezőkövesd, 2155 néző, v.: Bogár

Mezőkövesd: Dombó – Pillár, Silye (Meszhi, 77.), Katanec, Vadnai – Cseri (Tóth M., 81.), Szeles, Tóth B. (Szakály D., a szünetben), Mevoungou – Vajda, Drazic

Puskás Akadémia: Danilovic – Spandler, Osváth, Heris, Trajkovski – Balogh B., Zsidai (Mioc, 82.), Latifi (Szakály P., 76.), Vlasko – Radó, Arabuli (Kiss T., 62.)

Gólszerzők:Drazic (15.), Pillár (78.) 
Sárga lap:Vadnai (22.), Cseri (33.), illetve Zsidai (36.)

A vezetőbíró, Bogár Gergő első NB I-es meccsén dirigált, a hazaiak vezetőedzője, Kuttor Attila pedig eltiltása miatt nem ülhetett le a kispadra. 

Jóval aktívabban kezdte a mérkőzést a Mezőkövesd, s ennek negyedóra után meg is lett az eredménye: egy gyors, precíz támadás végén előnybe kerültek a hazaiak. A folytatás is a házigazdák komoly mezőnyfölényét hozta, a vendégeknél szinte csak pillanatokra volt a labda. Fél óra elteltével kijött a szorításból a Puskás Akadémia, akadt egy-egy lehetősége, de egyenlítenie nem sikerült.

A második félidő is mezőkövesdi helyzetekkel indult, majd enyhe labdabirtoklási fölénybe kerültek a vendégek, helyzetig azonban csak elvétve jutottak el. A hazaiak a hajrában elsősorban az eredmény tartására törekedtek, de egy szöglet után még növelni is tudták előnyüket, s ezzel el is dőlt a mérkőzés.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések