Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Minestrone leves kora őszre

Csodálatos leves, tele rengeteg zöldséggel, ami tutira át fog melegíteni a hideg őszi hétvégéken. 

Hozzávalók / 6 adag

2 ek olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma
0.5 db póréhagyma
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 kis db zeller
1 db édeskömény
2 db burgonya
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
5 db babérlevél
3 gerezd fokhagyma
5 db zellerlevél
friss petrezselyem ízlés szerint
friss bazsalikom ízlés szerint
150 g sűrített paradicsom
40 dkg darabolt konzerv paradicsom
1.5 l alaplé
1 db cukkini
1 db kelkáposzta
200 g fehérbab (1 konzerv)
75 g parmezán sajt

Elkészítés

A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, majd tetszés szerint felaprítjuk őket - a julienne-módra aprítás nagyon jól áll a levesnek.

Egy nagy lábasba öntjük az olívaolajat, amin kicsit lepirítjuk a hagymát, a póréhagymát, a fehér- és sárgarépát, a zellert, az édesköményt és a burgonyát. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és időnként megkeverjük.

Hozzáadjuk a babérlevelet, a lereszelt fokhagymát, a sűrített és az aprított paradicsomot. Felaprítjuk és hozzákeverjük a zellerlevelet, a bazsalikomot és a petrezselymet.

Az egészet átkeverjük, majd felöntjük a zöldségalaplével, és addig főzzük, amíg a zöldségek majdnem teljesen megpuhulnak - nagyjából 15 percig.

Hozzáadjuk a cukkinit és a kelkáposztát. A babot lecsepegtetjük, kicsit átmossuk, és a leveshez keverjük. Felforraljuk, pár percig rotyogtatjuk, ügyelve, hogy ne főzzük szét a zöldségeket - épp ezért fontos, hogy az összetevők a megfelelő sorrendben kerüljenek a lábosba.

A levest rengeteg parmezánnal és friss bazsalikommal megszórva, melegen tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések