Ha szereted a csupa csokis édességeket, ezért a piskótatekercsért odaleszel.
A piskótatekercstől sokan tartanak, mert félnek attól, hogy a tészta megtörik. Pedig néhány trükkel a kezdő konyhatündéreké is tökéletes lesz. Ezt a krémes piskótacsodát bármilyen alkalomra elkészítheted. Díszítsd kedved szerint, hogy még csábítóbb legyen.
Hozzávalók:
TÉSZTÁHOZ
6 db tojás
6 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
KRÉMHEZ
20 dkg étcsoki
10 dkg vaj
2 evőkanál porcukor
Elkészítés:
Válaszd ketté a tojásokat, a sárgájához add hozzá a vaníliás cukrot és a cukrot, majd kavargasd szinte fehéredésig. Dobd a sót a fehérjéhez, verd jó kemény habbá, és forgasd össze a sárgájával. Végül a kakaóval vegyített lisztet is keverd hozzá. Vigyázz, ne törd nagyon össze a habot. Bélelj ki egy nagyobb tepsit sütőpapírral, borítsd bele a masszát, és szépen egyengesd el. Ha túl vastag lesz, akkor meggyűlhet vele tekerésnél a bajod. Told be a tepsit a 160 fokos sütőbe, és süsd meg 15 perc alatt. A tekerést még egyszer ismételd meg.
A krémhez olvaszd fel vízgőz felett az étcsokit. Ha langyosra hűl, dolgozd el benne a vajat és a cukrot. Hagyd teljesen kihűlni, majd gépi habverővel verd fel jó habosra. Tekerd ki a piskótát, kend rá vékonyan és egyenletesen a krémet, majd minél szorosabban csavard fel ismét. Pihentesd pár órát, és szeleteld fel.
0 Megjegyzések