Az édes alma és a könnyű piskótatészta csábító keveréke ez az egyszerű sütemény.
Ha nem vágysz habos, krémes desszertekre, de kicsit extrább édességet szeretnél, az illatos almás piskótatorta remek választás. Az omlós tészta különféle sütik alapjául is szolgálhat, csak rajtad múlik, mit hozol ki belőle. Lekvárral, vanília- vagy csokiöntettel egyszerűen mesés.
Hozzávalók 20 szelethez:
1 kg alma
40 dkg liszt
35 dkg cukor
6 tojás
2 dl víz
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál fahéj
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
csipet só
Elkészítés:
Hámozd meg az almát, a magházat vájd ki, majd vágd vékony szeletekre. Egy tortaformát vajazz ki, szórd meg liszttel, és rendezd el benne a gyümölcsöt. Locsold meg citromlével, és hintsd meg fahéjjal. A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd ki vízzel és a cukrokkal. A fehérjéket verd egy csipet sóval kemény habbá, majd óvatosan forgasd a tojássárgás elegyhez. Óvatosan keverd hozzá a sütőporral vegyített lisztet.
Öntsd a masszát az almadarabokra, kicsit egyengesd el. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Teszteld tűpróbával, hogy elkészült-e. Szúrj a tészta legvastagabb részébe egy tűt, ha tiszta marad, kiveheted, ellenkező esetben süsd tovább. Ha túl gyorsan pirul, fedd le sütőpapírral. A kész piskótát óvatosan borítsd egy tálcára, és szórd meg porcukorral.
0 Megjegyzések