A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Legyünk fittek és vékonyak a paleodiéta segítségével

Ha fogyni szeretnénk, ideig-óráig tartó diétákba nincs sok értelme belefognunk, hiszen ha abbahagyjuk, a kilók ugyanúgy vissza fognak kúszni ránk. Ehelyett érdemes inkább életmódváltásban gondolkozunk, így nemcsak vékonyabbak leszünk, de hosszú távon is megtarthatjuk a hőn áhított alakot, ráadásul az egészségünk is kicsattanó lesz.
A paleodiéta nevét az őskorszakról, vagyis a paleolitikumról kapta. Az akkoriban vadászó és gyűjtögető ősember még tökéletes harmóniában és összhangban élt a természettel, így azt fogyasztotta, amit a kezeivel és néhány szerszámával meg tudott szerezni. Ezek nem voltak mások, mint bogyók, zöldségek, gyümölcsök, hús és hal. 

A mai világban az elhízás népbetegség, amit nagyrészt a cukrozott, feldolgozott élelmiszerek és a gyorsételek okoznak. Az ősember számára még ismeretlen fogalom volt az elhízás, így ha követjük az akkori étrendet, biztosak lehetünk benne, hogy karcsúbbak és egészségesebbek leszünk.

Az étrend lényege, hogy azt ehetjük meg, ami a természetben mesterséges beavatkozás nélkül előfordulhat, ez alól csak a hús és a halak jelentenek kivételt, amik természetesen nem nyersen kerülnek az asztalunkra. Mivel a cukor, a só és a liszt sem fordul elő mesterséges beavatkozás nélkül a természetben, így ezeknek az elhagyása is részét képezi a diétának. Természetesen nem kell a végletekig szigorúnak lenni magunkhoz, ezeket az élelmiszereket kiválthatjuk az életmódváltásban egészséges alternatívákkal. 

A konzervek és a tartósított élelmiszerek helyett válasszuk a húsokat, halak, gyümölcsöket és zöldségeket. Arra pedig fokozottan figyeljünk, hogy a húsokat leginkább pároljuk, vagy grillezve készítsük el. Ha betartjuk ezeket az ősember számára alapvető trükköket, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nemcsak a mérleg nyelve áll a mi oldalunkra, hanem az egészségünk is meg fogja hálálni erőfeszítéseinket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések