Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Körte leveles tésztában sütve: így formázd, hogy igazán ellenállhatatlan legyen

Ha vendégeket vársz, és hirtelen nem tudod, mit készíts, vagy a gyerkőcnek csomagolnál valami finom uzsonnát, ez a körtés, leveles süti remek választás.
Édesszájúak nagy kedvence a leveles tésztában sült körte. Számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik: egyszerű, hamar elkészíthető, nagyon mutatós, és mindig sikere van. Ugye, nem kell tovább győzködni, hogy elkészítsd? Tálaláskor a langyos sütit hideg fagyival is feldobhatod. 

Hozzávalók:

25 dkg leveles tészta
4 db körte
2 evőkanál nádcukor
2 evőkanál vaj
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

Ha fagyasztott leveles tésztával dolgozol, akkor engedd fel szobahőmérsékleten. Nyújtsd ki egy jól belisztezett nyújtódeszkán. Egy kis tálban keverd össze az olvasztott vajat, a nádcukrot, a fahéjat és a vaníliás cukrot. A körtéket alaposan mosd meg, hosszában vágd félbe. Távolítsd el a magházat, és a helyére rakd a vajas keveréket. 
 
Pakold a tésztára a félbevágott körtéket úgy, hogy hagyj másfél ujjnyi helyet a gyümölcsök között. Vágd körbe a körtét, majd hajtsd rá kicsit a tésztát, és kend meg villával felvert tojással. Még mutatósabb lesz, ha szárat és levelet is formázol a tetejére. Pakold a leveles tésztákat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és told be a forró sütőbe, majd 180 fokon süsd meg körülbelül 15 perc alatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések