A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kényeztető, körtés brownie: vigyázat, villámgyorsan elfogy

A körtés brownie-nak senki sem tud ellenállni, minden falat lágyan omlik szét a szádban!
A brownie nagyon tömény, extrán csokis süti, amit csak szeretni lehet. Az elkészítése is roppant egyszerű. A legenda szerint egy háziasszony kifelejtette a sütőport a csokis piskótából, és a csodás végeredmény őt is meglepte. A klasszikussá vált sütit dióval, körtével könnyen ősziessé varázsolhatod. Kínálhatsz hozzá fagyit vagy tejszínhabot is.   

Hozzávalók:

20 dkg étcsoki
18 dkg vaj
15 dkg cukor
10 dkg dió
6 dkg liszt
3 db tojás
2 db körte
1 csipet só

Elkészítés:

A körtéket mosd meg, hámozd meg, szedd ki a magot, és vágd kis darabokra. A csokoládét tördeld el, vízgőz felett olvaszd fel, és hagyd kicsit hűlni. A puha vajat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a csokit. Egyesével dolgozd hozzá a tojást, forgasd hozzá a sóval vegyített lisztet, a kis darabokra vágott diót és a körtét. 

Keverd jól össze a tésztát, majd egyengesd kivajazott, kilisztezett tepsibe, told a sütőbe, és süsd körülbelül 20 percig. Akkor vedd ki, ha a teteje szilárd, belül pedig kicsit krémes. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések