Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kenyérben sült reggeli - Tojásrántotta kenyérben sok sajttal

Majdnem olyan, mint a hamuban sült pogácsa, mert útravaló (is lehet), meg a neve is kicsit úgy hangzik. Viszont sokkal, de sokkal egyszerűbb elkészíteni, és van is benne valami nagyon kellemes, amikor az ember kenyérBEN süt valamit: ki kell vájni, és ott marad a kenyérbél, ami ritka finomság annak, aki csak lekiismeretből eszi meg a kenyérhéjat, egyébként pedig a kenyérbélből lesz a gyönyörű, világos kenyérmorzsa.
Ami a kivájt kenyéren túl van, az pedig egy meglepően egyszerű ötlet, vagyis, hogy a rántottát bele kell sütni közvetlenül a kenyérbe, amibe egy kicsit bele is szivárog, és szeletelhető, úton megehető formátumú lesz. Szerintem zseniális.

Hozzávalók

1 zsúrvekni, vagy kisebb bagett 
4 tojás 
1 ek tejföl 
5 dkg reszelt parmezán 
2 szál újhagyma felkarikázva 
só, bors 
4-5 aszalt paradicsom 
5 dkg kecskesajt vagy ízlés szerint 
apróra vágott snidling a tálaláshoz (de bele is keverhető)

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 175ºC-ra. Vájd ki a kenyér belsejét, hogy azért a tetején maradjon pereme, és tedd félre.

Keverd össze a tojást és a tejfölt, add hozzá a parmezánt és az újhagymát is, sózd, borsozd, és ezt is tedd félre.

Az aszalt paradicsomot csíkozd fel, és szórd a kenyér belsejébe, majd öntsd rá a tojásos keveréket. Morzsolj rá kecskesajtot, és told a sütőbe kb. 25 percre, vagy amíg már nem rezeg a közepe.

Hagy hűlni, majd szórd meg a snidlinggel, szeleteld, és szaladj!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések