Majdnem olyan, mint a hamuban sült pogácsa, mert útravaló (is lehet), meg a neve is kicsit úgy hangzik. Viszont sokkal, de sokkal egyszerűbb elkészíteni, és van is benne valami nagyon kellemes, amikor az ember kenyérBEN süt valamit: ki kell vájni, és ott marad a kenyérbél, ami ritka finomság annak, aki csak lekiismeretből eszi meg a kenyérhéjat, egyébként pedig a kenyérbélből lesz a gyönyörű, világos kenyérmorzsa.
Ami a kivájt kenyéren túl van, az pedig egy meglepően egyszerű ötlet, vagyis, hogy a rántottát bele kell sütni közvetlenül a kenyérbe, amibe egy kicsit bele is szivárog, és szeletelhető, úton megehető formátumú lesz. Szerintem zseniális.
Hozzávalók
1 zsúrvekni, vagy kisebb bagett
4 tojás
1 ek tejföl
5 dkg reszelt parmezán
2 szál újhagyma felkarikázva
só, bors
4-5 aszalt paradicsom
5 dkg kecskesajt vagy ízlés szerint
apróra vágott snidling a tálaláshoz (de bele is keverhető)
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 175ºC-ra. Vájd ki a kenyér belsejét, hogy azért a tetején maradjon pereme, és tedd félre.
Keverd össze a tojást és a tejfölt, add hozzá a parmezánt és az újhagymát is, sózd, borsozd, és ezt is tedd félre.
Az aszalt paradicsomot csíkozd fel, és szórd a kenyér belsejébe, majd öntsd rá a tojásos keveréket. Morzsolj rá kecskesajtot, és told a sütőbe kb. 25 percre, vagy amíg már nem rezeg a közepe.
Hagy hűlni, majd szórd meg a snidlinggel, szeleteld, és szaladj!
0 Megjegyzések