A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Karcag büszke lehet Csanádi Zádor teljesítményére, hiszen személyében egy világbajnokkal gazdagodott a város

Csanádi Zádor, a Debreceni Egyetem Balásházy János Mezőgazdasági és Közgazdasági Gyakorló Szakközépiskolája és Kollégiuma végzőse szülei révén gyerekkora óta a hagyományápolásban nőtt fel, s most íjász világbajnok lett.
– Három éve még csak hobbi szinten, alapfelszereléssel versenyezgettem, majd jöttek a dobogós sikerek. Így megfogalmazódott bennem, valamit el szeretnék érni az íjászattal – mondja Zádor, aki tavaly Kecskeméten, az Európa-bajnokságon nem volt döntős, egy hónappal később az országos bajnokságon már ezüstöt szerzett.

A távcéllövő bajnokságon is második lett. Az idei gyulai Történelmi Íjász Világbajnokságon három versenyszámban indult, a kadet korosztályban.

– Minden cél ugyanazt a koncentrációt igényli, legyen 40 vagy 120 méteren. A világbajnok 333 pontot ért el, én 332-vel ezüstérmes lettem. Délután a békéscsabai reptéren kezdődött a távcéllövő világbajnokság.

– Itt világbajnok lettem, s mivel ez ob is, magyar bajnokként arany minősítést szereztem. Most a legfontosabb cél az érettségi és a továbbtanulás – mondja. D. E.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések