A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A békéscsabai fiatalok nem panaszkodhatnak, hiszen ebben a tanévben is 300 programsorozat várja őket

Több évtizedes hagyománya van annak, hogy a megyeszékhelyi iskolák pedagógusait, könyvtárosait, közművelődési felelőseit szeptember elején egy szezonnyitó erejéig összehívják. Az eseményen az intézmények és az önkormányzat ismertetik az ifjúságot érintő programokat. A Városi Közművelődési Évadnyitónak ez alkalommal a Munkácsy Mihály Emlékház adott otthont szerda délután.
Túriné Kovács Márta, a polgármesteri hivatal oktatási és kulturális osztályvezetője elmondta, a kulturális kínálatot produkáló intézmények száma megnövekedett az utóbbi időben, ezért az elkövetkező évben gazdag és színes programokkal tudják ellátni a város általános- és középiskolás fiataljai mellett az óvodásokat is.

– Szeretnénk, ha ezeken a programokon minél nagyobb számban és odafigyeléssel tudnának részt venni a diákok – hangsúlyozta.

Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a teátrum egy évadában mindössze négy, fiataloknak szóló előadás bemutatására van lehetőségük. Éppen ezért ezek kialakításánál, egy értékelő értekezlet során, szeretnék bevonni a pedagógusok tapasztalatait is.

Az önkormányzati eseményekről szólva Varga Tamás, a közművelődési, ifjúsági és sportosztály helyettes vezetője elmondta, ezek főbb gerincét megemlékezések és a városi ünnepek adják.

– Minden évnek van egy tematikája. Idén a Békéscsaba 300 programsorozat zajlik, melynek következő, és egyben a 2018/19-as tanítási év első eleme, a szeptember 25-én esedékes középiskolai várostörténeti vetélkedő. Jövőre Munkácsy születésnapjának 175. évfordulóját ünnepeljük. Ezen a fórumon az ehhez kapcsolódó programokat is meg tudjuk vitatni a jelenlévőkkel – árulta el lapunknak Varga Tamás. A rendezvényen a Munkácsy Mihály Múzeum és a Békéscsabai Jókai Színház mellett a Szentendrei Skanzen Múzeumi Oktatási és Módszertani Központja is képviseltette magát.

– A szervezet feladata, hogy országosan összefogja a múzeumpedagógiai hálózatot és most egy pályázatnak köszönhetően arra is lehetőség adódott, hogy egy olyan adatbázist mutasson be, amellyel egyszerűbbé tehető a múzeumlátogatás a pedagógusok és a diákok számára – árulta el lapunknak Nagy Anikó, megyei múzeumi koordinátor.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések