Régi kedvenc egy kicsit másként: nem bánod meg, ha a túrógombócot feldobod mascarponéval és gyümölccsel.
A gyümölcsös túrógombóc könnyű, édes főétel és desszert is lehet. Keverj a masszához kevés mascarponét, úgy még lágyabb lesz a tészta. Megtöltheted friss idénygyümölcsökkel és mirelit finomságokkal is. Gyümölcsszósszal tovább fokozhatod az ízélményt. Melegen és hidegen is finom.
Hozzávalók:
50 dkg túró
25 dkg gyümölcs1
3 dkg búzadara
2 evőkanál mascarpone
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
BUNDÁHOZ
8 dkg zsemlemorzsa
1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A túrót villával törd össze egy kicsit, majd rakd hozzá a búzadarát, a tojást, a mascarponét, a vaníliás cukrot és a sót. Dolgozd össze, takard le, és pihentesd legalább fél órán át a hűtőben. Közben a vajat olvaszd fel, és pirítsd meg rajta a zsemlemorzsát. Kevergesd, nehogy leégjen.
A túrós masszából vizes kézzel formázz gombócokat, és mindegyik közepébe rakj gyümölcsöt. Kezdj egy nagy fazékban vizet forralni, és dobj hozzá kevés sót. Amikor lobog, rakd bele a gombócokat. Ne tegyél bele egyszerre túl sokat, csak annyit, hogy kényelmesen elférjenek. Főzd meg körülbelül öt-hat perc alatt. Ha a gombócok feljönnek a víz tetejére, hagyd még őket egy-két percig főni. Majd óvatosan szedd ki, csepegtesd le, és forgasd meg a pirított zsemlemorzsában. Tálaláskor szórd meg porcukorral.
0 Megjegyzések