A gyümölcsökkel teli zabkása mindig tökéletes napindító, és elkészíteni is egyszerű.
A zabkása remek szénhidrátforrás, és lendületet ad egész napra. Ha belekeversz három deka lenmagot, akkor még rostgazdagabbá teheted a reggelidet. Amennyiben lehet, apró szemű zabpelyhet vásárolj, úgy még élvezetesebb. Az egészséges nyalánkságot variáld bátran, akár mindig más gyümölccsel is elkészítheted.
Hozzávalók:
20 dkg áfonya
10 dkg mandula
3 dl mandulaital
3 evőkanál zabpehely
2 evőkanál eritrit
1 db banán
1 db körte
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Vegyél elő egy kisebb lábost, rakd bele a zabpelyhet, majd öntsd fel a mandulaitallal. Pihentesd 10 percig, hogy a zabpehely jól megszívja magát. Tedd hozzá az eritritet, a vaníliás cukrot, a sót, és rakd fel a lábost a tűzhelyre. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve főzd 10 percig, majd zárd el a gázt, és fedd le a zabkását öt percre.
Ezt követően kanalazd át müzlis tálkákba. Öblítsd le a körtét és az áfonyát, pucold meg a banánt, a mandulával együtt vágd fel, és rakd a zabkása tetejére.
0 Megjegyzések