A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Goldman. A döntés a népszerűtlen elit gyűlöletét fejezte ki, amely Orbán sikerében látja saját végzetét

David P. Goldman népszerű amerikai publicista is értékelte a napokban a hazánkat ért támadásokat. A PJ Medián írt cikkében úgy érvel, hogy az Orbánra zúduló vádak rágalmak, és nem túl hízelgő ítéletet fogalmaz meg az európai elitről
oldman szerint az az állítás, hogy Magyarországon veszélyben lennének a vallási vagy a szexuális kisebbségek, ellentmond a valóságnak. Mint írja: néhány hónapja már beszámolt arról egy cikkében, hogy jelenleg a zsidó élet virágzik Magyarországon.

„Orbán bűne az Európai Parlament szemében talán épp az ellenkezője ennek: harmadszorra nyert kétharmados felhatalmazást április 8-án, ami a legnépszerűbb európai vezetővé emelte őt” – magyarázza Goldman. Hozzáteszi: lehet, hogy ő az egyetlen vezető a kontinensen, aki valóban népszerű, hiszen nem is tudná megmondani, melyik kormányfő népszerűsége magasabb 40%-nál Európában.

Goldman úgy véli, Orbán a sikeres gazdasági eredményeivel (magas növekedés és csökkenő munkanélküliség) tudta növelni többségét, és azzal, hogy ellenállt a nagyarányú muszlim bevándorlásnak az Európai Bizottság nyomásgyakorlása ellenére.

Vannak jobboldali szélsőségesek Európa-szerte, akik aggodalomra adnak okot, de Orbán nem tartozik közéjük. „Ő egy kálvinista, katolikus feleséggel és öt gyermekkel, aki Németország kései kereszténydemokrata kancellárjának, Helmut Kohlnak a modelljét követi” – írja Goldman Orbánról. A publicista azt is kijelenti, hogy Magyarországon nyílt és korlátok nélküli a politizálás lehetősége az ellenzék számára.

„Az Európai Parlament döntésével Trumpnak is üzent, aki már kinyilvánította rosszallását az európai migrációs politikával kapcsolatban” – jelezte Goldman, hozzátéve: a Trump-kormányzat barátként tekint Orbánra. De nemcsak az amerikai kormányzattal megy szembe az Európai Parlament többsége a publicista szerint. A szavazás kimenetele „az Izraellel szembeni európai rosszindulatot is tükrözi”, mivel a zsidó állam az Orbán-kormány szövetségese – állítja. „De mindenekelőtt, ez a döntés egy olyan népszerűtlen elit gyűlöletét fejezte ki, amelynek a hatalma csekély, és amely Orbán sikerében látja súlyos végzetét” – írja Goldman.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések