A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A CNN-n mutatta be Verhofstadt eddigi legnagyobb hisztijét Magyarország ellen

Guy Verhofstadt szerint politikai és pénzügyi eszközökkel is meg kell büntetni a magyar kormányt.
Az európai kormányoknak és az Egyesült Államoknak „morális kötelességük beavatkozni” a magyar kormánnyal szemben, mivel az „veszélyt jelent a törvényen alapuló nemzetközi rendre” – írta Guy Verhofstadt a CNN-en megjelent véleménycikkében.

Az Európai Parlament liberális frakciójának vezetője szerint Orbán Viktor kormányfőt azonnal meg kell állítani: „Nem nézhetjük tétlenül, hogy populista, szélsőjobboldali kormányok Vlagyimir Putyin keze közé juttassanak demokratikus európai államokat, és aláássák a háború utáni nemzetközi normákat. Az olyan kormányoknak, amelyek autoriter politikát folytatnak, politikailag és pénzügyileg is meg kell fizetniük ezért.”

A belga politikus a civil szervezetek és Magyarország állampolgárainak támogatását javasolja, akik „sokkal jobbat érdemelnek” a jelenlegi kormánynál.

Magyarország ma nem lehetne EU-tag

Verhofstadt úgy véli, hogy Orbán Viktor 2010 óta olyan törvényeket fogadott el, amelyek megfojtják a szabad sajtót, a politika hatáskörébe vonják az igazságszolgáltatást, valamint démonizálják a civil szervezeteket. Ráadásul a magyar kormányfő „szégyenletes módon antiszemita témákat visszhangzott, és célba vette a nemzetközi, nagyra becsült Közép-európai Egyetemet” – írja a liberális politikus, aki szerint Magyarország ma már nem csatlakozhatna az EU-hoz.

Verhofstadt egyúttal örömét fejezte ki amiatt, hogy az EurópaI Parlament szerdán elfogadta a magyar demokrácia állapotát kritizáló Sargentini-jelentést. Szerinte ez történelmi voksolás volt, amely azt bizonyítja, hogy az illiberálisok nem masírozhatnak tovább zavartalanul, az uniós parlamenti képviselők nagy többsége pedig továbbra is kész harcolni a demokratikus jogokért és értékekért.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések