A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gluténmentes, csokis zabkeksz: ellenállhatatlan süti az uzsonnadobozba

A zabpelyhes keksz megunhatatlan. Sokféleképpen készítheted, csokival igazán csábító.
Ez tényleg szupergyors és pofonegyszerű recept! A csokis zabkeksz jó választás a tea vagy a kávé mellé, sőt, az uzsonnásdobozba is. Tele van rosttal, hosszú időre eltelít, nem dobja meg hirtelen a vércukorszintet. Érdemes a cukrot is eritritre cserélni, hogy még diétásabb legyen. Ha nincs otthon zabliszt, a zabpelyhet rakd robotgépbe, és aprítsd addig, amíg jó morzsalékos nem lesz. 

Hozzávalók:

15 dkg zabpehely
15 dkg eritrit
7 dkg zabliszt
10 dkg étcsoki
10 dkg vaj
2 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só

Elkészítés:

A csokit vízgőz felett, kevergetve olvaszd fel. A zabpelyhet rakd egy tálba, keverd össze a zabliszttel, a kakaóporral, a sóval, a szódabikarbónával és az olvasztott csokoládéval. A vajat habosítsd a kétféle cukorral, a tojással, majd forgasd hozzá a zabpelyhes keveréket. Gyúrd össze, ha nem akar összeállni, rakj hozzá tejet is. 

Kézzel formázz golyókat a masszából, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. A tenyereddel vagy egy kanállal kicsit lapítsd el a kekszeket. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 12 perc alatt. Ne süsd túl, különben nem lesz omlós. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések