A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fideszes győzelem Tiszavasváriban, elbukott a jobbikos bástya

Szőke Zoltán, a Fidesz-KDNP jelöltje magabiztosan győzött Tiszavasváriban. Ezzel ledőlt a Jobbik egyik utolsó bástyája. A szabolcsi város volt ugyanis az egyetlen olyan 10 ezer fő feletti település, ahol két egymást követő ciklusban is a Jobbik adta a polgármestert.
A vasárnapi időközi polgármester-választást azért írták ki, mert a korábbi jobbikos városvezető, Fülöp Erik idén áprilisban listás országgyűlési képviselői mandátumot szerzett és lemondott a tisztségéről. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasvári volt az egyetlen olyan 10 ezer fő feletti település, ahol két egymást követő ciklusban is a Jobbik adta a polgármestert.

Az időközi polgármester-választást 221 szavazatkülönbséggel Szőke Zoltán, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte. Ostorházyné Kórik Zsuzsanna aljegyző este 10 után közölte a végeredményt:
  • Szőke Zoltán (Fidesz-KDNP): 1897,
  • Badics Ildikó: 1676,
  • Rozgonyi Attila: 433,
  • Munkácsi Mihály: 361,
  • Nácsáné dr. Kalán Eszter: 179 szavazatot szerzett.

Komoly bajban a Jobbik

Az öt polgármesterjelölt közül csupán a Fidesz-KDNP jelöltjének, Szőke Zoltánnak a neve mellett volt ott a pártlogó. A kormánypárt az önkormányzati képviselőjét, a párt helyi szervezetének vezetőjét indította, aki büfésként dolgozik egy helyi iskolában.

Rajta és a Jobbik által támogatott jegyzőn kívül még három másik független jelölt indult: Rozgonyi Attila 2010 előtt volt független polgármestere Tiszavasvárinak, Munkácsi Mihály jelenleg is önkormányzati képviselő, Nácsáné Kalán Eszter pedig a helyi szociális központot vezeti.

Tiszavasvári a Jobbik egyik utolsó fellegvára volt, de az erős bástya most leomlott. Saját jelöltet a párt forráshiányra hivatkozva nem is indított, de az köztudott volt, hogy az eddigi jegyzőt, a posztért szintén ringbe szálló Badics Ildikót támogatták.

Az elmúlt hetekben szakadt a Jobbik a helyi szervezete is: kilépett a pártból a tiszavasvári elnök, korábbi országgyűlési képviselőjelölt és alpolgármester Császár József és vele együtt hat másik tag is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések