Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fantasztikusan krémes gyümölcsleves őszi változatban: ettől lesz selymes

Válogasd össze az idény legfinomabb gyümölcseit, és készíts belőlük egy nagy adag fűszeres, zamatos levest!
Ezt az őszi gyümölcslevest gyorsan és egyszerűen elkészítheted, és még desszertként is megállja a helyét. Rakhatsz hozzá szilvát, barackot, almát, körtét, kicsit később birsalmát, sőt, olyat is vehetsz elő a fagyasztóból, aminek épp nincs szezonja. Tálaláskor kínálhatod tejszínhabbal, habgaluskával is. Ennek a levesnek a különlegességét a pudingos habarás adja.

Hozzávalók:

40 dkg szilva
3 db alma
2 db körte
2 dl tejföl
2 db őszibarack
4 evőkanál cukor
6 szem szegfűszeg
2 evőkanál vaníliás puding
2 rúd fahéj
1 db vaníliarúd
1 evőkanál citromlé

Elkészítés:

A gyümölcsöket mosd meg, amit kell, pucolj meg, magozz ki, és vágd fel körülbelül azonos nagyságú darabokra. Rakd egy lábosba, és öntsd fel körülbelül egy liter vízzel. Rakd hozzá a fahéjat, a szegfűszeget és a vanília kikapart belsejét. Lefedve, kis lángon főzd körülbelül 15-20 percig, amíg a gyümölcsök megpuhulnak.

Ha szeretnéd, botmixerrel pépesítsd a gyümölcsöket, de akár egyben is hagyhatod. Ha nem elég édes, rakj hozzá cukrot, illetve öntsd hozzá a citrom levét. A habaráshoz a tejfölt keverd össze a pudinggal, és rakj hozzá egy-két merőkanállal a főzőléből. Szűrőn át, fokozatosan öntsd a levesbe. Főzd újraforrástól számítva öt percig. Kínálhatod rögtön, de akár lehűtve is. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések