A gluténmentes lepénykenyér kiváló szendvicsalap lehet, de húsok, mártogatósok kísérőjeként is érdemes számításba venni.
Rengeteg módon készíthetsz lepénykenyeret akkor is, ha gluténmentes diétán vagy. Ez az egyik legjobb és legegyszerűbb recept. Megkenheted szószokkal, de zöldségekkel is kiváló. A sütőt sem kell bekapcsolni hozzá, serpenyőben percek alatt megsül.
Hozzávalók:
25 dkg gluténmentes lisztkeverék
12 dkg joghurt
5 dl tej
1 db tojás
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só
1 teáskanál méz
1 teáskanál útifűmaghéj
Elkészítés:
A lisztet szórd egy tálba, keverd hozzá a sót és az útifűmaghéjat. Egy másik edényben mixeld a tojást, a tejet, az olívaolajat, a mézet és a joghurtot. Forgasd hozzá a száraz hozzávalókat, és jól dolgozd össze.
Letakarva pihentesd a tésztát, majd gyúrd át gluténmentes liszttel megszórt felületen, és oszd négy részre. Mindegyiket nyújtsd ki, majd igazgasd kevés olajjal kikent serpenyőbe. Süsd oldalanként két-három perc alatt szép pirosra. Amikor kezd felemelkedni, határozott mozdulattal fordítsd át.
0 Megjegyzések